Superliga-stjernen Jacob Rasmussens planer ændrede sig drastisk mandag formiddag.

For midt i restitutionstræningen efter Brøndbys 4-1-sejr over Silkeborg blev han pludselig udtaget til det danske landshold, da Andreas 'AC' Christensen meldte afbud.

Og så fik han travlt med ændre planerne for det, der skulle have været en friweekend. Det afslørede han storsmilende i landsholdslejren tirsdag.

»Jesper Sørensen (Brøndby-træner, red.) kom pludselig ind med telefonen og sagde: 'Tag lige den her'. Det var lidt mystisk det hele, men så var det Kasper (Hjulmand, red.), og så kunne jeg godt regne det ud.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det var jo en surrealistisk følelse i øjeblikket. Jeg havde ikke regnet med det, fordi truppen var udtaget. Så det var et væld af følelser, der kom op i mig. Stolthed, en masse glæde og så blev jeg spændt,« siger Brøndby-profilen og fortæller om den drastiske ændring af planerne:

»Jeg skulle have været til Budapest med min kæreste, fordi vi havde friweekend. Men det måtte jeg aflyse, og det er jeg sådan set ret glad for. Det er en lovlig undskyldning.«

Det godtog din kæreste?

»Jojo, er du sindssyg man. Hvis hun ikke gjorde, så kunne det godt være, jeg skulle hjem at overveje tingene,« lyder det med et kæmpe smil fra den 26-årige forsvarer, der pludselig måtte haste i landsholdslejren, hvor han nåede op før den lette træning med landsholdet.

Mandagen var altså fuld af indtryk, og det samme tirsdag, da han mere forvirret end sine mere erfarne landsholdskollegaer skulle finde vej gennem presseaktiviteterne på Hotel Marienlyst i Helsingør.

»Ja, det har været noget, man lige skulle vænne sig til. Jeg var også baldret, da jeg skulle i seng i går. Der var mange nye indtryk og et stort følelsesregister og mange nye mennesker.«

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Så jeg sov godt i nat, og nu er jeg frisk til at komme ud på banen og give den gas,« siger Brøndby-spilleren, der har gjort sig på diverse ungdomslandshold, men for første gang er udtaget til A-landsholdet.

»Jeg ved ikke, om jeg er overrasket (at være udtaget, red.). På min position er der mange rigtig dygtige spillere, der spiller på et højt niveau og får mange kampe. Man skal være på dupperne og meget skarp.«

»Jeg er bevidst om mine egne kvaliteter og synes også, jeg er en okay spiller. Så jeg er ikke decideret overrasket, men jeg er glad og jeg går jo altid og håber på det,« siger Jacob Rasmussen, der i omklædningsrummet på Brøndby Stadion blev overhældt med lykønskninger fra holdkammeraterne.

»Folk var glade. Der var en oprigtig glæde på mine vegne, og det gjorde det fedt at kunne dele det med dem lige i øjeblikket,« siger han.

Og adspurgt om landsholdsbobleren Nicolai Vallys' reaktion på Rasmussens udtagelse, lyder det med et efterhånden karakteristisk smil og glimt i øjet:

»Det var også det, han udtrykte. Om det så er tilfældet, det er en anden sag.«