Alexander Bah er blevet en stjerne.

I hvert fald i den portugisiske storby Lissabon, hvor den danske landsholdsspiller til daglig tørner ud for mægtige Benfica.

For når den 25-årige dansker bevæger sig rundt i bybilledet, kan han ikke gå i fred. Han bliver nemlig stoppet konstant på gaden af passionerede fans.

»Jeg bor faktisk ikke inde i selve byen. Jeg bor lidt uden for. Men når jeg er der, så er der altid mange, der kommer hen og hilser samt vil have taget billeder. Der er i lidt mere opmærksomhed i Benfica, end der var i Sønderjyske,« lyder det fra Alexander Bah fra spillerhotellet i Helsingør, hvor han er samlet med resten af den danske landsholdstrup i disse dage.

Alexander Bah har stor succes i Benfica.
Alexander Bah har stor succes i Benfica. Foto: CARLOS COSTA
Vis mere

Backspilleren har taget den bedste portugisiske fodboldrække med storm siden sidste års sommerskifte til varmere himmelstrøg.

Og indtil videre er han blæst bagover af den enorme opmærksomhed, som Benfica, der er en del af dette års Champions League-kvartfinaler, får verden over.

»Det er jo en kæmpe klub, og det mærker man hver eneste dag. Det er sindssygt fedt at mærke fansenes passion dernede. Jeg føler ikke, man kan se og opleve det ret mange andre steder,« lyder det videre.

Alexander Bah og Benfica møder Inter i årets Champions League-kvartfinaler.

Men inden da skal danskeren dog lige igennem to EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Finland og Kasakhstan.

Første opgør spilles torsdag aften i Parken. Kamp nummer to afvikles søndag aften i Kasakhstan.