Chelsea udbyggede føringen i Premier League med sejr over Newcastle. Liverpool og Manchester City dummede sig.

Stopperen Aymeric Laporte spillede en af de fodboldkampe for Manchester City, han nok ønsker at glemme hurtigst muligt.

To fejl af den spanske landsholdsspiller var med til at afgøre lørdagens Premier League-kamp hjemme mod Crystal Palace, som overraskende vandt 2-0.

Liverpool mistede også point i toppen, da holdet smed en 2-0-føring hjemme mod Brighton og skuffende spillede 2-2.

Derfor kunne Chelsea konsolidere førstepladsen i ligaen med en 3-0-sejr ude over Newcastle.

Chelsea topper nu rækken med 25 point efter 10 kampe. Liverpool har 22 point på andenpladsen, mens City indtager tredjepladsen med 20 point.

De tre tophold har lagt sig i spidsen, og det ligner en kamp mellem de tre om det engelske mesterskab.

City, som vandt mesterskabet i sidste sæson, havde en skidt eftermiddag hjemme på Etihad Stadium.

Kampens første mål blev sat ind af Crystal Palaces angriber Wilfried Zaha efter seks minutter og efter Laportes første grelle fejl i kampen.

Laporte spillede bolden for kort bagud, så Zaha kunne opsnappe den og kombinere sig frem til en stor chance efter bandespil med holdkammeraten Conor Gallagher.

Zaha fik bolden tilbage, og fra en spids vinkel sparkede han fladt forbi Ederson i City-målet.

I anden halvleg forsøgte City at fremtvinge en udligning og var også tæt på flere gange ved blandt andre Rodri og Gabriel Jesus.

Det endte dog med en overraskende udesejr til Patrick Vieiras tropper, som tilmed gjorde det til slutresultatet 2-0 ved Gallagher kort før tid.

For Liverpool endte lørdagens kamp også som en stor nedtur, da holdet ikke var i stand til at holde en føring på 2-0 og spillede 2-2 hjemme mod Brighton.

Det lignede længe en favoritsejr til Liverpool, efter at Jordan Henderson og Sadio Mané havde scoret et mål hver i første halvleg.

Men få minutter før pausen reducerede Brightons midtbanespiller Enock Mwepu til 1-2.

Brighton havde vist farlighed tidligere i kampen - blandt andet da Yves Bissouma fik reddet sit forsøg af Liverpool-keeper Allison Becker, som verfede bolden på stolpen.

Efter 65 minutter skulle det blive endnu værre for Liverpool, da Leandro Trossard udlignede til 2-2, og flere mål blev der ikke scoret i opgøret på Anfield.

Dermed blev Chelsea lørdagens store vinder med 3-0-sejren over Newcastle.

De første to mål blev sat ind af wingbacken Reece James, som viste god sparketeknik ved begge mål efter 65 og 77 minutter.

Jorginho satte 3-0-målet sikkert ind på et straffespark efter 81 minutter.

Danskerklubben Brentford tabte 1-3 ude Burnley.