28. april. Siden den dag har Nicklas Bendtner ikke spillet bare ét minuts fodbold for sin norske klub Rosenborg.

Og for tredje gang i træk var han søndag end ikke at finde på bænken.

Alt imens befinder topklubben sig i en historisk krise, hvor de med blot ni point efter ni kampe roder rundt i bunden af Eliteserien. En liga, de ellers har vundet de sidste fire år.

Til mandagens træning var det dog ikke umiddelbart til at se, at den danske angriber ikke er i nærheden af spilletid.

I den bagende sol på Lerkendal-anlægget i Trondheim var han veloplagt, vokal og skarp foran mål.

Alligevel lå det i luften blandt Rosenborgs ansatte og i mundene på fans og journalister, der var mødt op for at overvære træningen: Hvad sker der med Nicklas Bendtner, og hvorfor sidder Eliteseriens med afstand bedst betalte fodboldspiller på tilskuerpladserne?

Hovedpersonen selv ønsker ikke at stille op til interview. Heller ikke cheftræner Eirik Horneland har nogle kommentarer til danskerens situation.

Faktisk vil ingen i Rosenborg sige noget om, hvorfor klubbens med afstand største stjerne ikke spiller. Spillere, trænere og ledere - alle er tavse.

Ved ankomsten til træningen var beskeden til B.T. også helt klar: Der er ingen i Rosenborg, der har nogle kommentarer til Nicklas Bendtners situation eller fremtid.

I stedet for vil de kun kommentere på klubbens generelle situation.

B.T. fik efter mandagens træning alligevel en enkelt kort kommentar fra klubbens sportsdirektør, Stig Inge Bjørnebye.

Sportsdirektør i Rosenborg BK, Stig Inge Bjørnebye, roser Bendtner for hans håndtering af den nuværende situation, hvor han er langt fra spilletid.
Sportsdirektør i Rosenborg BK, Stig Inge Bjørnebye, roser Bendtner for hans håndtering af den nuværende situation, hvor han er langt fra spilletid. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Jeg synes, Nicklas (Bendtner, red.) tager det hele professionelt på trods af, at han har oplevet nogle udfordringer i tiden hos os. Og så tager han også den nuværende situation på en god måde.«

Men selvom ingen rigtig vil sige noget, så er det alligevel tydeligt, hvor det bærer hen. Nicklas Bendtner er uønsket af klubbens nye cheftræner Eirik Horneland. Han er dermed færdig i klubben, og der arbejdes på at sende ham videre til sommer.

Sådan lyder det fra flere norske journalister, der følger klubben tæt.

Og sådan er fornemmelsen også, når man møder op på træningsanlægget, der ligger klods op ad hjemmebanen Lerkendal Stadion.

Der var forløsning at spore blandt Mike Jensen og resten af Rosenborg-spillerne, da de søndag slog Mjondalen 3-2.
Der var forløsning at spore blandt Mike Jensen og resten af Rosenborg-spillerne, da de søndag slog Mjondalen 3-2. Foto: Wold, Ole Martin
Vis mere

Men på trods af dårlige resultater og en stjerne, der ikke spiller, så var humøret udmærket til mandagens lette træning. Søndag fik de - for blot anden gang i år - nemlig tre point på kontoen, da de knebent slog Mjondalen 3-2.

Flere spillere blev også efter ‘slutfløjt’ og skudtrænede i solskinsvejret. Men ikke Nicklas Bendtner.

Lige så veloplagt han var under træningen, lige så hurtig var han til at forlade det grønne græs ved træningens afslutning.

Han gik med det samme hen mod sit træningstøj, afviste at tale med nogle journalister og forlod anlægget.

Tirsdag træner Nicklas Bendtner og Rosenborg så igen, inden de onsdag spiller pokalkamp mod Tiller fra den fjerdebedste norske fodboldrække.