»Tager du til Brøndby?«

Det er den 27. maj. U21-landsholdet er samlet på Brøndbys baner, og træningen er i fuld gang, da spørgsmålet kommer.

Det er A-landstræner Åge Hareide, der spørger U21-landstræner Niels Frederiksen. Og Frederiksen overvejer sit svar nøje, inden han svarer ved nærmest ikke at svare.

Men fem dage senere er det en kendsgerning. På et pressemøde i Brøndby, hvor han kort forinden har stået med U21-trænerkasketten på, præsenteres han. Niels Frederiksen er ny cheftræner i Brøndby.

Pressen er mødt op, og i kameraernes blitzlys træder Brøndbys sportsdirektør, Ebbe Sand, og Niels Frederiksen frem og gør klar til den officielle præsentation.

Ebbe Sand roser sin nye cheftræner, hans engagement, dedikation og passion for det job, han tiltræder fra den kommende Superliga-sæson.

B.T. har fulgt Niels Frederiksen gennem foråret 2019 i serien 'B.T. Backstage: Niels Frederiksen ved en skillevej', hvor EM-slutrunden står for døren, og det nye job i Brøndby pludselig melder sig.

Matchet Brøndby og Niels Frederiksen er i både den nye cheftræners og i Ebbe Sands øjne det rigtige.

Niels Frederiksen er nuværende U21-landsholdstræner og tiltræder derfor efter det danske landsholds sidste kamp ved det kommende U21 EM. Der er indgået en aftale med Niels Frederiksen med udløb den 30. juni 2021.
Niels Frederiksen er nuværende U21-landsholdstræner og tiltræder derfor efter det danske landsholds sidste kamp ved det kommende U21 EM. Der er indgået en aftale med Niels Frederiksen med udløb den 30. juni 2021. Foto: Thomas Sjørup
Vis mere

»Det har været den mest grundige ansættelsesproces, jeg nogensinde har været en del af. Og det er altså positivt ment. De møder (med Ebbe sand m.fl., red.) har overbevist mig om, at det jeg står for, og det jeg gerne vil, det er faktisk også det, som Brøndby gerne vil,« fortæller Niels Frederiksen på pressemødet den 1. juni på Brøndby Stadion.

»Vi har fået den træner, der passer perfekt ind i strategien i forhold til, hvor vi er, og hvor vi gerne vil hen,« slår Ebbe Sand fast.

Brøndbys jagt på den nye træner har været lang, og den har fået meget opmærksomhed i fodbolddanmark. For Niels Frederiksen har det også fyldt noget for ham, da han blev en del af den proces.

»Det er jo ikke fordi, der har været så meget, der har taget tid i forhold til det med Brøndby op til udtagelsen af U21-truppen. Men selvfølgelig har det fyldt noget i mit hoved. Det kan jo ikke undgås,« fortæller Frederiksen, der i skrivende stund stadig besidder jobbet som U21-træner og står foran det sidste EM som træner for landsholdet.

Han har lært meget som U21-træner, og Niels Frederiksen tager også mange af de ting med sig, når han efter EM-slutrunden sætter sig på et kontor i Brøndby.

Og selvom hans fokus i øjeblikket er dedikeret til U21-landsholet, så udelukker han ikke, at der ikke kommer et opkald undervejs, hvor en ting eller to lige skal vendes med sportsdirektøren.

»Det kan vi trods alt også godt finde ud,« understreger Niels Frederiksen.

Øverst i artiklen kan du se afsnit 3 af serien 'B.T. Backstage: Niels Frederiksen ved en skillevej'. Du kan også se afsnit 1 og afsnit 2. Fjerde og sidste afsnit i serien lander på BT.dk snart.