Transfervinduet i Danmark lukkede i natten til lørdag, men i Sverige er der stadig mulighed for at hente spillere, og det har Örebro udnyttet til at forstærke sig med et dansk islæt.

B.T. kan nu afsløre, at klubben henter Andreas Skovgaard i Æresdivisionen.

Den 22-årige danske kommer fra Herenveen på en lejeaftale i et år, og i kontrakten er der også indgået en købsoption, som kan blive udløst, hvis parterne bliver glade for samarbejdet i den nye sæson, som svenskerne går ind i.

Örebro sluttede sidste år som nummer ni ud af 16 hold i Allsvenskan, hvilket er en ret bemærkelsesværdig bedrift, når man ser på antallet af mål, holdet lukkede ind.

Andreas Skovgaard nåede at spille  77 Superliga-kampe for FC Nordsjælland.
Andreas Skovgaard nåede at spille  77 Superliga-kampe for FC Nordsjælland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Således blev der scoret 56 mål imod Örebro, og det var der kun et andet mandskab, der gjorde ringere, nemlig Falkenbergs FF med 62 indkasserede mål.

Derfor har klubben været på udkig efter forstærkninger til forsvaret, og den har svenskerne fundet i Andreas Skovgaard, der længe har ledt efter spilletid efter sit skifte til hollandsk fodbold for et år siden.

I sin tid i FC Nordsjælland, hvor Andreas Skovgaard fik tiltrukket sig Herenveens opmærksomhed, spillede han 77 Superliga-kampe, inden han lod sin kontrakt løbe ud for at jagte udlandsdrømmen.

Nu er han så klar til at tørne ud for Örebro i det svenske.