Den danske træner og fodbolddirektør Mads Davidsen stopper ved udgangen af året i den asiatiske storklub Shanghai SIPG FC.

Han har været i kinesisk fodbold i godt syv år og hos Shanghai SIPG FC siden udgangen af 2014. Først som 1.holds assistenttræner og U23-cheftræner og siden som teknisk direktør, hvor han har hjulpet klubben med at bygge en storklub, der kan kæmpe med om titler både i Kina og i den asiatiske Champions League. Men nu er det slut.

Mads Davidsen fortæller i dag til B.T., at han stopper i SIPG FC ved udgangen af året, når hans kontrakt med klubben udløber:

Mads Davidsen vil prøve sig af et andet sted end Kina.
Mads Davidsen vil prøve sig af et andet sted end Kina. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Det har været en meget vanskelig beslutning, da det har været fire fantastiske år med store fremskridt både med førsteholdet og på akademiet. Jeg har virkelig nydt arbejdet med at bygge en klub op fra scratch og langsomt se effekterne, mens man hele tiden har for øje, hvad næste udviklingstrin er,« siger Mads Davidsen og tilføjer:

»Men jeg har analyseret mig frem til, at det er tid for mig som træner, leder og ikke mindst menneske til at søge en ny udfordring. Den lette løsning havde været at forlænge min kontrakt, men jeg har brug for at komme ud af min komfortzone og blive testet både kulturelt, sprogligt og fodboldmæssigt for at blive ved med at udvikle mig.«

Med afslutningen hos SIPG FC siger Mads Davidsen også farvel til en årsløn tæt på 20 millioner kroner, som B.T. tidligere på året kunne berette om. Men det generer ikke den danske træner:

»Penge er ikke alt. Det sagde jeg dengang, jeg ingen havde, og det siger jeg stadigvæk i dag. Det er en god ballast og sikkerhed at have, men penge skaber som udgangspunkt ingen ekstra livsglæde i mit liv. Derfor er jeg afklaret i forhold til, hvad jeg giver afkald på økonomisk set.«

Hvad fremtiden bringer, ved den 35-årige UEFA PRO-licenstræner heller ikke:

»Jeg siger stop uden at have en anden aftale på plads, så på en måde gambler jeg lidt, men jeg har ikke travlt og glæder mig til at finde næste udfordring. Det kan både blive i en trænerrolle igen, men også det mere strategiske og langsigtede som teknisk direktør. Det mest afgørende for mig er ikke rollen, men miljøet og strategien i projektet.«

Mads Davidsen har ikke en ny aftale på plads med en ny klub.
Mads Davidsen har ikke en ny aftale på plads med en ny klub. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Men han vender ikke umiddelbart hjem til dansk fodbold:

»Man skal aldrig udelukke noget, så det gør jeg heller ikke. Men jeg tror nok på mine kompetencer og netværk til at tro på, at jeg bliver i udlandet, hvor jeg finder mest inspiration og de største udfordringer.«

Mads Davidsen arbejdede inden skiftet til kinesisk fodbold hos Brøndby IF, mens han i Kina nåede forbi klubben Guangzhou R&F sammen med trænerlegenden Sven Goran Eriksson inden skiftet til Shanghai SIPG FC. Her arbejdede han sammen med blandt andre toptræneren Andre Villas-Boas, den ghanesiske topangriber Asamoah Gyan samt de brasilianske stjernespillere Hulk og Oscar.