Alt tyder på, at danske Martin Braithwaite højst overraskende kan kalde sig selv for ’Barcelona-spiller’ inden for få dage.

B.T. erfarer, at Martin Braithwaites agent mandag har været i forhandlinger med Barcelonas ledelse om et skifte.

Og det er nu kun få detaljer, der mangler at falde på plads, før der er enighed mellem parterne. Det fortæller kilder tæt på forløbet til B.T.

Her lyder det, at forhandlingerne er fremskredne og inde i den afgørende fase, og at Martin Braithwaite ’er meget tæt’ på et skifte.

Selvom transfervinduet er lukket, har Barcelona fået dispensation af det spanske ligaforbund til at købe en spiller, fordi klubben er hårdt ramt af skader.

Og det er så her, at Leganés-spilleren Martin Braithwaite er kommet ind i billedet som en akut løsning.

Ifølge B.T.s oplysninger bliver der dog ikke tale om en kort kontrakt til Braithwaite.

Den catalanske storklub har derimod planer om en ’langvarig’ kontrakt med den 28-årige dansker, forklarer kilder.

Martin Braithwaite ses her i en duel med Barcelona-stjernen Gerard Pique - om kort tid kan de to være holdkammerater.
Martin Braithwaite ses her i en duel med Barcelona-stjernen Gerard Pique - om kort tid kan de to være holdkammerater. Foto: Alejandro Garcia
Vis mere

Ifølge B.T.s kilder har den danske landsholdsspiller en frikøbsklausul på 18 mio. euro (135 mio. kr., red.) i sin kontrakt med Leganés, og hvis Barcelona vælger at indfri den, og parterne kan opnå enighed om de personlige vilkår, så bliver Braithwaite holdkammerat med Lionel Messi og de øvrige Barca-stjerner.

Martin Braithwaite skiftede Leganés i januar 2019, og siden ankomsten til Spanien har han gjort god reklame for sig selv. Det er i alt blevet til 13 mål og otte målgivende afleveringer i 48 kampe.

I indeværende La Liga-sæson har Braithwaite scoret seks gange, og det har været mod flere prominente modstandere som Real Madrid, Sevilla, Valencia - og netop Barcelona.

På landsholdet står Martin Braithwaite noteret for 39 kampe og syv scoringer.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Martin Braithwaites agent Hasan Cetinkaya, der tidligere har haft succes med at forhandle med Barcelona.

Således var det Cetinkaya, som stod for forhandlingerne, da Ajax-stjernen Frenkie de Jong i sommer skiftede til den spanske storklub.