Kritikken hagler ned over det argentinske landshold, landstræner Jorge Sampaoli og verdensstjernen Lionel Messi.

Det sker, efter at Argentina blev ydmyget torsdag med et 0-3-nederlag ved VM til Kroatien, der dermed sikrede billet til ottendedelsfinalen.

For Argentina ser det imidlertid sort ud med en dårlig målscore, og selv om Nigeria bliver besejret i sidste gruppekamp, er Argentina afhængig af andre resultater.

Jorge Sampaoli, der har været under kritik fra blandt andre legenden Diego Maradona efter 1-1-kampen mod Island, erkendte efter nederlaget, at Argentina er følelsesmæssigt knækket som hold, og at det er hans ansvar.

Messi har derimod fået opbakning fra alle sider efter kampen mod Island, hvor han misbrugte et straffespark, men Barcelona-stjernen er nærmest ikke vågnet op endnu under VM, og kritikken begynder at indfinde sig.

Atlético Madrid-træner Diego Simeone langer nu også ud efter Messi.

»Messi er virkelig god, men han er god, fordi han er omgivet af ekstraordinære spillere. Hvis man skal vælge mellem Messi og Ronaldo (Cristiano, red.) i en helt almindelig kamp, hvem vil man så vælge?« spørger Simeone.

Det sker ifølge Reuters i en lydfil til spanske og argentinske radiostationer, som er lækket. Sergio Agüero blev udskiftet tidligt i anden halvleg mod Kroatien, og efter kampen udtalte Sampaoli kritik af holdet. Han mente, at nogle spillere ikke kunne udføre taktikken. Kommentaren fra Agüero efter kampen lød blot:

»Lad Sampaoli sige, hvad han har lyst til.«

Lionel Messi og Argentina tabte 0-3 til Kroatien.
Lionel Messi og Argentina tabte 0-3 til Kroatien. Foto: MARTIN BERNETTI

Diego Simeone mener, at der hersker kaos i den argentinske trup.

»Der sker det lige nu, som er sket i de seneste fire år, som har været vanærende. Der er anarki og intet lederskab fra spillere, træner eller direktører. Holdet er fortabt. Nogle bør rejse sig og kæmpe,« siger Simeone.

Kroatien kom foran 1-0 syv minutter inde i anden halvleg, da Argentina-keeper Willy Caballero begik en kæmpebrøler. Målmanden skulle blot sparke bolden væk, men forsøgte at lobbe den over kroatiske Ante Rebic. Det mislykkedes totalt, og Rebic sparkede Kroatien foran.

»Målmanden har gjort den slags før, har han ikke? Han gjorde det mod Spanien og mod Italien. Gør man den slags ved VM, så er der mål,« siger Simeone.

Reuters har kontaktet presseafdelingen i Atlético Madrid for at få Diego Simeone til at uddybe sine kommentarer.

Atlético Madrid har ikke svaret tilbage på henvendelsen. Argentina møder i den sidste gruppekamp Nigeria på tirsdag.