Bayern München, Manchester United, Chelsea, FC Barcelona, Real Madrid, you name 'em...

Det er den absolutte elite i europæisk fodbold, der i de seneste måneder er blevet sat i forbindelse med Rasmus Højlund, som med al sandsynlighed bliver en af sommertransfervinduets mest attraktive varer.

Atalanta-træner Gian Piero Gasperini indstiller sig derfor på, at der efter sæsonens afslutning meget vel kan komme et gigantisk millionbud på den 20-årige angriber, som Serie A-klubben simpelthen ikke kan sige nej til.

Det fortæller den danske landsholdskomets træner efter Atalantas 3-1-sejr over Roma mandag aften – hvor danskeren dog var bænket fra start.

Foto: MICHELE MARAVIGLIA
Vis mere

»Når man oplever en spiller på det niveau, så vil de europæiske topklubber flokkes om ham, og der vil komme bud, der bliver umulige at afvise for os,« fortæller Gasperini til Rai Sport.

Den garvede italiener er fuld af roser til den danske 'golden boy', som skiftede til Atalanta i sommer og siden har scoret otte Serie A-mål.

»Teknisk og i mange andre aspekter har jeg næsten aldrig set en så stærk angriber på 20 år,« siger Gasperini og leverer også et par råd, som den tidligere FCKer skal følge, hvis han vil op på absolut topplan, hvor de ovennævnte klubber hører til:

»Han har dog betydelig plads til forbedring. I flere situationer såsom i luftspillet, i boksen eller den sidste aflevering. Der kan han blive bedre.«