Ni magiske minutter ændrede kampen for pressede Arsenal, der var inde i længste stime uden sejre siden 1977.

Arsenals midlertidige styrmand, Fredrik Ljungberg, mener, at det var en stor forløsning for spillerne, da holdet mandag aften sejrede 3-1 ude mod West Ham.

Det lignede ellers endnu en skidt aften for den svenske trænervikar, da Arsenal var bagud 0-1 efter første halvleg.

Men brasilianske Gabriel Martinellis første Premier League-mål i det 60. minut ændrede forløbet i kampen mellem de to London-klubber.

Blot seks minutter senere scorede storindkøbet Nicolas Pepe et flot mål, og Pierre-Emerick Aubameyang cementerede med sit 11. sæsonmål sejren i det 69. minut, og dermed var kampen vendt på ni minutter.

- Det betyder så meget for spillerne. De har været under enormt pres, og man har kunnet se det i deres præstationer, siger Ljungberg.

- Man har kunnet se, at spillerne har været lidt nede, og man kunne se lettelsen i omklædningsrummet.

Arsenal var før kampen inde i sin længste stime uden sejre siden 1977.

Sejren var den første i ti kampe i alle turneringer, og den sender Arsenal op på niendepladsen i Premier League.

Herfra er der kun syv point op til Chelsea, som aktuelt har fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Pepe har været en af de udskældte folk på Arsenal-holdet. Men han lignede en ny spiller efter sit mål, hvor han flot trak ind i banen og drejede bolden op i modsatte hjørne.

- Nicolas er en fantastisk spiller, men det er ikke let at komme fra den franske liga til Premier League og bare tilpasse sig med det samme, siger Fredrik Ljungberg.

- Det var et fantastisk mål, og han vil blive bedre og bedre.

Tidligere cheftræner Unai Emery fik i slutningen af november en fyreseddel, og siden da har Ljungberg været midlertidigt i spidsen for Arsenal.