I det ene land er han en udødelig fodboldgud. I det andet en egoistisk superstjerne, der sætter sig selv foran alle andre.

Lionel Messis saudiarabiske eskapader fylder alt i de franske spalter i disse dage efter hans kontroversielle tur til oliestaten.

Argentineren så nemlig stort på PSGs egne ønsker, da han drog af sted på millionturen på trods af en planlagt træning, og det har kastet hårde ord af sig i franske medier og en monster-suspendering af sig.

Men i hjemlandet Argentina raser man over den urimelige behandling, landets fodboldjuvel nu modtager.

Lionel Messi i aktion mod Lorient. Kampen kan meget vel have været hans sidste i PSG.
Lionel Messi i aktion mod Lorient. Kampen kan meget vel have været hans sidste i PSG. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

»Sanktionen virker for hård, da vi taler om verdens bedste spiller, som har opført sig eksemplarisk hele sin karriere. Både på landsholdet i Barcelona eller nu i PSG,« skriver argentinske Olé, der mener, at den franske klub slår alt for hårdt ned på Lionel Messi.

Her påpeger man også, hvordan dele af pressen modarbejder qatarejede PSG, og hvordan fans har buhet ad superstjernen i løbet af sæsonen, selvom det »ikke er normalt at pifte ad Messi.«

Den dramatiske episode kan meget vel markere slutningen på Messis eventyr i PSG, bedst som parterne forhandlede om at forlænge kontrakten.

Nu er det usikkert, om han overhovedet kommer i kamp for den franske storklub igen. Overdrevet, hvis man spørger La Nación.

»Bruddet kommer efter at have skabt en tsunami i et glas vand. Det forvandler et mindre problem til en uoprettelig konflikt.«

»Havde PSG gjort det samme, hvis de havde vundet Champions League med Messi? Hvor meget fylder skuffelsen i forhold til, at det er tale om fravær fra en restitutionstræning seks dage før den næste Ligue 1-kamp,« spørger avisen, der eksempelvis påpeger, at en anden af klubbens superstjerner, Neymar slet ikke er blevet straffet lige så hårdt.

Argentineren blev taget imod med pomp og pragt ved ankomsten til klubben. Men siden da er det gået en vej: ned ad bakke.

»Siden Messis ankomst i august 2021 er alt blevet destrueret. Fra en indledende romance, der siden nederlaget til Real Madrid i Champions League endte med kulde og buhråb, som Messi straffede med ligegyldighed, da han gav fansene skulderen,« lyder det.

PSG kommer ikke til at kommentere sagen omkring Lionel Messi, oplyser klubben til B.T.