Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Andreas Cornelius bliver denne sommer sat i forbindelse med et skifte væk fra nedrykkede Parma, men han afviser nu et skifte hjem til FC København.

Det slår han helt fast:

»Jeg vil gerne tilbage på et tidspunkt, men jeg tror ikke, at det bliver lige nu med den alder, jeg har, og det sted jeg er i min karriere. Det er urealistisk. Det bliver nok senere i min karriere,« siger landsholdsangriberen om en retur til FC København.

Målscoreren fra kampen mod Bosnien blev i sommeren 2019 købt af Parma fra Atalanta, men i de første par år var der indgået en lejeaftale, så han endnu er registreret som lejespiller til slutningen af juni.

Men derefter er det egentlig ret simpelt, for til den tid skal Serie B-klubben op med pengepungen. Det ændrer intet ved, heller ikke nedrykningen.

»Jeg har sagt det mange gange nu, men Parma købte mig for to år siden, og de to første år var på leje, og de sidste tre år er jeg så købt. De skal købe mig denne sommer, så det er egentlig bare en konstellation. Der er ingen betingelser,« forklarer 28-årige Cornelius, der er kædet heftigt sammen med Trabzonspor denne sommer.

Selvom Parma nu skal spille på næsthøjeste niveau i Italien, har danskeren dog ikke travlt med at komme videre.

»Jeg har tre år tilbage med Parma, så det er ikke sådan, at jeg står og skal have en ny klub,« siger han og fortsætter:

Andreas Cornelius scorede søndag mod Bosnien.
Andreas Cornelius scorede søndag mod Bosnien. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er sådan med fodboldkontrakter, at der er flere parter, som skal være enige. Jeg kan ikke bare sige: 'Vi ses'. Så jeg respekterer min kontrakt, og så tager jeg alt det andet bagefter,« pointerer han og understreger, at der er andet end klubskifte, der fylder mere for ham lige nu.

»Jeg er her til EM og vil tale om landsholdet, men klubberne kender mig, og hvis der er nogen, der henter mig denne sommer, så er det klubber, der kender mig i forvejen. Lige nu har jeg kun fokus på EM.«

Andreas Cornelius debuterede som 19-årig for FC Københavns førstehold, og han har været i klubben ad to omgange, afbrudt i 2013 af et ophold i Cardiff. Han forlod hovedstadsklubben for anden gang i 2017.

Andre læser også