Andreas Christensen scorede et flot mål for Mönchengladbach, som tabte til Pierre-Emile Højbjerg og Schalke.

Gelsenkirchen: Andreas Christensen markerede sig bedst, men Pierre-Emile Højbjerg løb med sejren.

Sådan var kendsgerningerne, da Bundesligaen fredag bød på danskerbrag. Christensen scorede for Mönchengladbach, der på udebane tabte 1-2 til Schalke 04, der havde Pierre-Emile Højbjerg på banen i hele kampen.

Christensen så ud til at få en afgørende rolle, da han 11 minutter før tid udlignede til 1-1. Han sendte flot et skud ind efter aflevering fra Lars Stindl, da danskeren var gået med frem.

Men bare fire minutter senere scorede Leon Goretzka sejrsmålet med et skud fra kanten af straffesparksfeltet.

Kort efter var Andreas Christensen såmænd tæt på at udligne endnu en gang med et nærgående hovedstød, som målmanden blokerede.

Schalke 04 og Mönchengladbach lå inden opgøret henholdsvis nummer fem og fire, men med sejren overtog Schalke fjerdepladsen, der giver kvalifikationskampe til Champions League i næste sæson.

Gladbach dominerede store dele af kampen og havde også klart flest forsøg i opgøret, men det til trods åbnede hjemmeholdet målscoringen efter en times spil.

Schalkes Leroy Sané opsnappede bolden og strøg mod mål, og hans indlæg endte på bizar vis i nettet.

To Gladbach-forsvarere sparkede skiftevis bolden ind på hinanden, inden Martin Hinteregger havde sidste fod på selvmålet.

Siden dominerede udeholdet endnu mere markant, men det rakte ikke til point i danskeropgøret.