Andreas Christensen og Chelsea trak sig sejrrigt ud af den rent engelske finale, hvor Arsenal blev slået 4-1.

Med en 4-1-sejr over Arsenal vandt Chelsea onsdag for anden gang i klubbens historie Europa League-titlen.

Efter en kedelig første halvleg foldede Eden Hazard og holdkammeraterne sig ud efter pausen med fire scoringer.

Undervejs fik Arsenal reduceret til 1-3, men det var slet ikke nok til at hamle op mod de engelske Premier League-konkurrenter, der var både klogere og skarpere.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019 Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang REUTERS/Phil Noble Foto: PHIL NOBLE

Duellen mellem de to London-rivaler blev spillet i Aserbajdsjan langt væk fra den engelske hovedstad.

Arsenal sværmede i kampens indledning om Chelsea-målet, men afslutningerne var for uskarpe.

Granit Xhaka var efter en halv time tæt på med et langskud, der snittede Chelsea-overliggeren.

Herefter begyndte et påpasseligt Chelsea-mandskab med Andreas Christensen i forsvaret at true Arsenal-målet.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019 Chelsea's Eden Hazard gestures REUTERS/Lee Smith Foto: LEE SMITH

Chelsea-angriberen Olivier Giroud, der spillede for finalemodstanderen fra 2012 til 2018, måtte før pausen se Petr Cech i Arsenal-målet komme i vejen for et skudforsøg. Chancen var dog kun et forvarsel om, hvad der var i vente.

Straks fra anden halvlegs start løb franskmanden fra sin oppasser, inden han kastede sig og fra godt 10 meters afstand headede bolden i mål til 1-0 ude ved stolpen.

Med i alt 11 mål i Europa League endte Giroud som turneringens topscorer.

10 minutter senere øgede angrebsmakkeren Pedro Rodríguez til 2-0, da spanieren modtog bolden fra Eden Hazard og fra midten af feltet sparkede den ind ved den fjerneste stolpe.

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019 Chelsea's Olivier Giroud reacts REUTERS/Maxim Shemetov Foto: MAXIM SHEMETOV

Hazard fjernede al tvivl om udfaldet med scoringen til 3-0, da belgieren midtvejs i anden halvleg sikkert udnyttede et straffespark, der var blevet begået på Giroud.

Med 20 minutter tilbage fik Arsenals Alex Iwobi fra kanten af Chelseas straffesparksfelt reduceret til 3-1 på et flot langskud.

Reduceringen faldt i kølvandet på et frispark, som Andreas Christiansen havde begået og modtaget en advarsel for.

Arsenal nåede aldrig at få fornemmelsen af, at det var muligt at kæmpe sig tilbage i kampen, før Eden Hazard havde sparket Chelsea på 4-1 på et kontraangreb.

Chelsea vandt senest Europa League i 2013. Turneringen blev spillet første gang i 2009/10-sæsonen og afløste Uefa Cuppen.

For Arsenal var finalenederlaget en ekstra bet, da holdet med en sejr kunne have kvalificeret sig til Champions League i næste sæson. Chelsea var i forvejen garanteret en plads i Europas største klubturnering.

Genoplev kampen i LIVE-bloggen herunder.