Festen kan begynde igen.

Efter snart tre år uden for fodboldens verden vender Andrea Pirlo tilbage.

Ifølge den såkaldte transferguru Gianluca Di Marzio skal den tidligere midtbane-elegantier været træner i Juventus fra den kommende sæson. Men altså ikke for førsteholdet, hvor Maurizio Sarri regerer.

I stedet skal 41-årige Andrea Pirlo have ansvaret for U23-holdet, som er den italienske storklubs andethold. Han får som assistent en anden tidligere fodboldspiller, Roberto Baronio.

Andrea Pirlo i den italienske landsholdstrøje.
Andrea Pirlo i den italienske landsholdstrøje. Foto: FABRICE COFFRINI
Vis mere

Ifølge Gianluca Di Marzio fik Andrea Pirlo sin trænerlicens i september 2018, og i de seneste måneder har han ventet på det rigtige tilbud. Det er tilsyneladende kommet nu.

Som fodboldspiller blev det til en lang karriere, hvor han i Italien havde sine bedste år hos AC Milan og Juventus. Karrieren blev sluttet af med et par år i New York City, og den sluttede i november 2017.

»Man ved selv, hvornår tiden er inde. Hver dag er der fysiske problemer, der gør, at man ikke kan træne optimalt. Min alder taget i betragtning er det fint at sige nok er nok,« lød det dengang fra Andrea Pirlo, der hang støvlerne op i en alder af 38 år.

Han nåede op på knap 500 kampe i Serie A og spillede 116 landskampe for Italien.