En plads i startopstillingen, fuld spilletid og et hattrick. Ja, du kan roligt sige, at Anders Dreyer fik en drømmedebut for Rubin Kazan i Rusland mandag aften.

Ikke overraskende har den imponerende debut kastet en del omtale af sig efterfølgende. Det fortæller Anders Dreyer til B.T. over telefonen.

»Der har været en del hype på de sociale medier efter kampen. Jeg har ikke mærket stemningen inde i byen, fordi jeg kun har været ude i klubben i dag. Jeg prøver at tage det hele meget stille og roligt, men jeg er selvfølgelig glad for måden, det skete på,« siger han og fortsætter:

»Det var meget specielt. Det var mere, end hvad jeg turde drømme om. Jeg håbede på at starte inde, og så var drømmescenariet et mål eller et oplæg, så det er helt vildt, at det gik, som det gjorde.«

Anders Dreyer har skiftet FC Midtjylland ud med Kazan i Rusland.
Anders Dreyer har skiftet FC Midtjylland ud med Kazan i Rusland. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

23-årige Anders Dreyer skiftede i slutningen af august FC Midtjylland ud med Rubin Kazan. Den russiske klub betalte i omegnen af 55 millioner kroner for den offensive Superliga-stjerne.

Transferen kom lidt ud af det blå for de fleste fodboldelskere i Danmark, og det gjorde det faktisk ligeledes for hovedpersonen selv.

»Jeg vidste godt, at der var et eller andet, men som jeg har sagt før i medierne, så passede det mig fint, at fokusset var på nogle af de andre spillere i Midtjylland. Men da Rubin Kazan så blev konkrete, kom det også som et chok for mig. Jeg var overrasket over, at det skulle være nu, men jeg var samtidig klar på et nyt eventyr.«

»Jeg var dog ikke et sekund i tvivl om, at det var det rigtige skridt for mig, så jeg var meget opsat på, at få det ordnet med Midtjylland. Og de ville heldigvis gerne sælge mig.«

23-årige Anders Dreyer.
23-årige Anders Dreyer. Foto: RUSSELL CHEYNE
Vis mere

Nu har den tidligere FC Midtjylland-stjerne været i Rusland i nogle dage efterhånden, og han mener selv, at han er faldet godt til. Det skyldes eksempelvis en af Anders Dreyers nye holdkammerater.

»Jeg kan pissegodt lide at være i Rusland. Jeg føler mig allerede godt tilpas, selvom jeg kun har været her i cirka 10 dage. Det hele er gået meget stærkt, men klubben har været gode til at hjælpe mig og finde en lejlighed. Og så har jeg fået en del hjælp af Oliver Abildgaard, der også spiller på holdet. Det har været dejligt med lidt dansk hjælp i Rusland.«

Oliver Abildgaard fik – ligesom Anders Dreyer – fuld spilletid mandag aften, hvor Rubin Kazan slog Ural med hele 4-0 på hjemmebane. Det placerer den russiske storklub på en fjerdeplads i ligaen med 14 point efter syv kamp. Det er tre færre end topholdet fra Zenit. Det var første gang nogensinde, at en spiller lavede et hattrick i sin debut i den bedste fodboldrække i Rusland.

Anders Dreyer nåede at levere gode præstationer for FC Midtjylland i halvandet år, inden han blev solgt til Rusland, hvor han i den grad har sparket døren ind til Rubin Kazans omklædningsrum. Alligevel venter han ikke på et opkald fra Kasper Hjulmand.

»Hvis jeg skal være helt ærlig, så tænker jeg overhovedet ikke på landsholdet i øjeblikket. Det kommer, hvis det kommer, og hvis det ikke kommer, så er det sådan, det er.«

»Men det er også svært at blive en del af landsholdet lige nu, fordi de spiller rigtig godt. Men jeg drømmer da, for det synes jeg, man skal som fodboldspiller. Derfor drømmer jeg selvfølgelig også om en endnu større adresse, når jeg har været i Rubin Kazan i et par år,« lyder det afsluttende fra den danske fodboldstjerne.