Lyt til artiklen

»Best case, så får vi et eller tre point.«

Men med odds 41 på en FC København-udebanesejr over mægtige Manchester City, så ved FCK-træner Jacob Neestrup godt, at det bliver svært.

Og det bliver ikke bare 'dæk Erling Haaland op'-svært.

Derfor leverede han også ovenstående citat med et skævt smil, der slet ikke kunne skjules for tilhørerne, da han på pressemødet i Manchester tirsdag skulle vurdere FCK's muligheder for en gedigen overraskelse i onsdagens Champions League-dyst.

Foto: LINDSEY PARNABY
Vis mere

»Som minimum skal vi levere en præstation, hvor jeg kan sige til mine spillere, at de har spillet, som mit hold skal gøre det,« forklarede Jacob Neestrup, hvis hold lige nu noterer sig for et point i Champions League-gruppen.

En gruppe, hvor Manchester City er storfavoritter foran Dortmund og Sevilla, hvor City er på maksimumpoint og har så velkørende en verdensstjerne, at de flestes fokus lige nu er på, hvor mange mål verdens varmeste angriber Erling Haaland mon kan score mod FCK.

Men trods 17 Haaland-kasser i 11 kampe, så har FCK-træneren sit fokus et andet sted.

»Det bliver en stor mundfuld. Det er et klasse hold, og det er det uanset hvilke spillere, de sender på banen, for de har et enormt topniveau.«

»Men noget, som folk undervurderer eller glemmer at nævne, når de taler om City, det er, hvor enormt stærkt deres kollektiv er. Ofte taler man om den ene verdensklassespiller eller den anden i City, men det imponerer mig allermest, hvordan de sætter det sammen som hold.«

»Og det siger bare alt om den kaliber, vi skal op imod, at de smadrede United i søndags,« fortalte Neestrup med henvisning til Citys 6-3-opvisning mod ærkerivalerne Manchester United.

Her scorede 22-årige Haaland tre gange og leverede to oplæg - så respekt er der da trods alt for målslugeren.

»Han er måske verdens bedste angriber lige nu. Vi skal prøve at minimere de situationer, hvor han typisk får chancer fra, og det er det eneste, vi kan forberede os på,« lød det fra Neestrup, som dog også påpegede, at der er ti andre City-spillere at forberede sig på.

Og oddsene giver Neestrup lidt at have det i.

Med odds 41 er FC København faktisk historiske underdogs, og hos B.T. frygter fodboldkommentator Lasse Vøge, at onsdag kan ende i et tocifret nederlag!

Men i FCK-omklædningen fylder frygten for at blive savet over på Etihad Stadium intet - i stedet er der ét særligt mentalt fokus.

»Det (frygten, red.) fylder ikke noget lige nu. Det, der er med City, det er, at de er gode til at score lige efter, at de har scoret - så der skal vi være stærke, for de kan komme buldrende.«

»Det er det eneste, vi forbereder os mentalt på. For vi frygter ikke noget.«

»Så kan det godt være, at der er nogle af vores fans, der frygter kampen. Men vi stoler på os selv. Og dem, som håber, vi bliver kørt over - det er dem, der ikke selv spiller Champions League,« svarede den 34-årige cheftræner forud for sin anden kamp som FCK-boss og understregede så én gang for alle inden David mod Goliat-kampen:

»Vi skal have stor respekt for dem, men som jeg sagde før AGF-kampen, så har vi altid respekt for modstanderen - uanset om vi på papiret er bedre eller dårligere. Alle modstandere har styrker og svagheder - så den største respekt, vi skal have, det er den, vi skal have for os selv.«

Det er klokken 21.00 dansk tid, at det onsdag går løs i den lyseblå del af Manchester, hvor FCK desuden mangler flere nøglespillere som Carlos Zeca og Rasmus Falk.