Den britiske Premier League-klub Liverpool henter den brasilianske landsholdsmålmand Alisson Becker i italienske Roma.

Det bekræfter Liverpool FC på sin hjemmeside.

Hovedpersonen er ganske godt tilfreds med sit skifte til klubben, der i den forgangne sæson nåede finalen i Champions League ved at slå netop Roma ud.

»Jeg er virkelig glad. Det er en drøm, der går i opfyldelse at få lov at bære en så prestigefyldt trøje for en klub af den her størrelse, der er vant til at vinde,« siger Allisson Becker til klubbens hjemmeside.

»Det er et stort skridt for mig at blive en del af Liverpool. I kan være sikre på, at jeg vil give alt, jeg har,« fortsætter den 25-årige keeper, der har skrevet en lang kontrakt med klubben. Længden specificeres dog ikke nærmere.

Prisen for transferen er svimlende 67 millioner pund (557 millioner kroner, red.), hvilket er det største beløb i verdenshistorien for en målmand. Det skriver Sky Sports. Dermed overgår han Ederson, der sidste år skiftede portugisiske Benfica ud med Manchester City i en transferhandel til 34,7 millioner pund.

Liverpool-træner Jürgen Klopp føler, han har gjort et røverkøb - om end et lidt pebret af slagsen.

»I løbet af de sidste par uger fik vi muligheden for at skrive kontrakt med en af verdens bedste målmænd. Det er ikke noget, man behæver betænke sig ret længe på. Det kræver bare en lille snak med klubbens ejere. De var ret begejstrede, så vi gjorde det. Det synes jeg, vi blev nødt til. Han har ikke noget med prisen at gøre, vi har intet med den at gøre - det er markedet, og det er ikke noget, vi vil spekulere så meget over,« siger han til Liverpools egen hjemmeside.

Transferrygterne har længe gået på, at Allisson Becker ville skifte til Liverpool, og det lokale medie Liverpool Echo skrev også om klubskiftet i går, men først torsdag aften er det altså blevet officielt.

Alisson Becker, der begyndte sin karriere hos Internacional i hjemlandet, har spillet to år for Roma. Under det netop overståede fodbold-VM i Rusland var han Brasiliens førstemålmand.