Lyt til artiklen

Alex Ferguson, der var manager for fodboldklubben Manchester United i 27 år, taler ud for første gang, siden han i foråret blev opereret akut for en hjerneblødning.

»Først og fremmest tak til lægestaben på hospitalerne Macclesfield, Salford Royal og Alexandra. Tro mig, uden de folk, som har taget godt hånd om mig, vil jeg ikke sidde her i dag. Så tak fra mig og fra min familie. Mange tak,« siger Alex Ferguson i en video, som blev lagt på Manchester Uniteds Twitter-profil torsdag.

Alex Ferguson, der betragtes som en af de største trænere i verdenshistorien, har siden maj måned kæmpet med at komme ovenpå hjerneblødningen.

»Det har gjort mig så ydmyg. Det har alle de beskeder også, som jeg har modtaget fra hele verden, hvor folk ønsker mig det bedste...,« siger Alex Ferguson i videoen og tilføjer:

»Til slut vil jeg vende tilbage senere i sæsonen for at se holdet. I mellemtiden ønsker jeg Jose (Mourinho, red.) og spillerne al det bedste. Mange tak.«

Alex Ferguson stoppede trænerkarrieren i 2013. Han nåede at føre Manchester United til 13 engelske mesterskaber, fem FA Cup-titler og to Champions League-titler.