Lasse Schönes kontrakt med Ajax Amsterdam udløber til sommer, og da der endnu ikke er nogen konkrete forhandlinger om en forlængelse, så spekuleres der i danskerens fremtid.

Hvis Ajax skal undgå, at angriberen forlader klubben på en fri transfer, så er det kommende transfervindue måske sidste chanche for at tjene penge på hans afgang. Disse overvejelser indgår i træner Frank de Boers bevidsthed, men han afviser samtidig at sælge danskeren af den grund.

- Nej, nej, nej. Vi vil ikke af med ham, siger Frank De Boer til TV 2 Sporten.

Den 28-årige angribers kontrakt udløber samtidig med anfører Niklas Moisander, men i modsætning til Schöne har anføreren meldt ud, at han ikke forlænger kontrakten. Derfor er det ventet, at klubben forsøger at sælge Moisander i vinterpausen. Den løsning er imidlertid ikke relevant i Schönes tilfælde, hvor klubben hellere ser ham spille sæsonen fuldt ud trods den risiko, det indebærer.

- Vi er meget glade for ham, så vi ser, hvad der sker næste sæson. Måske er det tidspunktet, at han skal tage det næste skridt. Vi er helt på det rene med, at han måske bliver kontaktfri, siger Frank De Boer, der giver plads til, at Schöne kan få forlænget sin kontrakt, når det passer danskeren.

Og tænketiden ser ud til at være nødvendig for Schöne, der er i tvivl om sine fremtidige græsgange. Han er dog ikke afvisende for, at hjemmebanen fortsat kan hedde Amsterdam Arena efter sæsonen.

- Det er attraktivt. Vi spiller Champions League stort set hvert år. Spiller med om mesterskabet. Selvfølgelig det er da også en mulighed. Jeg kigger lidt på det, siger Lasse Schöne til TV 2 Sporten, men et nyt eventyr lokker efter 12 år i Holland.

- Jeg har været her rigtig mange år. Men det skal også være det rigtige for mig, jeg skal have en god følelse for det. Sådan har jeg næsten altid valgt klub, og det har været godt indtil videre. Så følelsen skal være god, og jeg skal også se en udfordring i det.