Mathias Zanka Jørgensen gjorde det, og Peter Ankersen gjorde det. To landsholdsspillere. Det er bare to eksempler på spillere, der har skiftet agent, fordi de tror på, at deres nye mand kan skaffe dem drømmeskiftet.

Men det er ikke altid, de sportslige grunde er årsagerne til sådan et skifte. Det er U21-landsholdsspilleren Joachim Andersen et lysende eksempel på.

Twente-spilleren havde indtil for godt et år siden den tidligere sportsdirektør i FC Midtjylland Jens Ørgaard som agent, men da denne forelskede sig i Joachim Andersens fraskilte mor og siden flyttede sammen med hende, skiftede Joachim Andersen ud på agent-posten.

»Det var lidt underligt i begyndelsen, vil jeg sige. Det kunne jeg ikke helt abstrahere fra. Jeg synes ikke, man skal blande private anliggender og penge, så lige med samme da jeg fik det at vide, blev min far og jeg enige om, at jeg skulle have en ny agent. Det er mest min far, jeg snakker fodbold med, og han er med til at lave alle mine kontrakter,« siger Joachim Andersen, hvis far er Jacob Andersen, der er en del af ejerkredsen i 1. divisionsklubben Vendsyssel.

Jacob Andersen og moderen til Joachim Andersen har været skilt i 10 år, så det var ikke for faderens skyld, spilleren skiftede agent.

»Det har ingen betydning for ham, men for mig var det for underligt. Det var ikke på grund af Jens, at de blev skilt for mange år siden, men man kunne måske godt lige have overvejet situationen. Jeg kunne ikke forstå det i begyndelsen, men i dag er mit forhold til ham fint, og vi snakker stadig fodbold og sådan nogle ting. Jeg har altid snakket mest med min far, vil jeg sige, men jeg har et super godt forhold til begge mine forældre, så det er ikke sådan, at jeg har taget parti eller noget,« siger Joachim Andersen, der dengang hurtigt så faresignaler i at have en papfar, der samarbejdede med hans agent.

»I dag tror jeg, det ville have fungeret fint nok, for jeg var fint tilfreds med dem og syntes, at de gjorde deres arbejde fint, men hvis nu der skete noget mellem min mor og Jens, og de pludselig ikke var sammen mere, ved man aldrig, hvad der ville ske, og der kunne opstå en konflikt. Den ville jeg bare gerne undgå. I dag er jeg da glad for, at min mor har fundet én, hun gider være sammen med, for mine forældre har været skilt i 10 år,« slutter Joachim Andersen.