Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Som det har været tilfældet i den seneste kvalifikationsturnering, så bliver det også i mange år fremover en af Discovery Networks kanaler, der viser det danske fodboldlandsholds kvalifikationskampe.

Discovery har sålede sikret sig rettighederne til landsholdets kvalifikationskampe helt frem til og med kvalifikationskampene til VM i 2022.

Kanal 5 viste senest kampene i kvalifikationen frem mod EM i år, og man havde allerede sikret sig rettighederne til VM-kvalifikationen, der begynder efter sommerferien, men nu er aftalen altså udvidet til også at gælde kvalifikationen til EM 2020 og VM 2022.

»Ved at sikre os disse rettigheder har vi positioneret os som  en af de absolut største, når det kommer til sportsrettigheder i Danmark. Vi er stolte af at være tæt knyttet til landsholdet og følge udviklingen under den nye landstræner, Åge Hareide,« siger Christian Kemp, direktør i Discovery.

Værterne på Kanal 5 Frank Arnesen, Mette Cornelius og Brian Laudrup
Værterne på Kanal 5 Frank Arnesen, Mette Cornelius og Brian Laudrup Foto: Discovery Networks Danmark
Vis mere

På Kanal 5 har man i den seneste periode haft Mette Cornelius som vært på landsholdssendingerne og med Frank Arnesen og Brian Laudrup som faste eksperter. Peter Piil og Morten Bruun har været fast kommentatorpar på landskampene.

Sammen med aftalen om kvalifikationskampene har Discoery også sikret sig retten til at vise den nye Nations League under UEFA, som kommer kommer til at afløse de fleste af venskabskampe, som vi kender i dag.

Her vil de 54 landshold i UEFA fra 2018 blev inddelt i fire grupper efter styrke, hvor man blandt de 12 bedste spiller for at nå frem til semifinaler og finaler i juni 2019. Man kan rykke op og ned fra grupperne, og placeringerne i Nations League bliver afgørende for hvilken seedning, man opnår i den efterfølgende EM-kvalifikation.

Andre læser også