Vejle Boldklub har fundet sin nye cheftræner, og det er en herre med et uhyre interessant CV, der inden for meget kort tid bliver præsenteret i Nørreskoven.

BT kan således afsløre, at der er tale om den 51-årige italiener Adolfo Sormani. Han har en fortid som spiller i blandt andet Napoli, hvor han også har været ungdomstræner. Han har også trænet unge talenter i Juventus og desuden været assistent i Watford, inden han blev cheftræner i først FC Südtyrol og siden Partizani Tirana.

»Jeg kan bekræfte, at vi har talt længe med Adolfo Sormani, og at vi håber at kunne tilknytte ham, men vi har endnu ikke skrevet under med ham. Det betragter vi dog som en formalitet,« siger Vejle Boldklubs bestyrelsesformand Flemming Jensen til BT.

Adolfo Sormani har længe været en del af kandidatfeltet i Vejle og har flere gange været i Danmark for at besigtige både førsteholdet og diverse ungdomshold, så det er en mand, der ved, hvad han går ind til. Han forventes at lande i Danmark torsdag for at sætte en signatur på aftalen.

Den nu 51-årige italiener taler udover sit modersmål og engelsk, portugisisk og spansk, hvilket ikke er en ulempe i en Vejle-trup, der rummer et hav af forskellige nationaliteter.

Adolfo Sormani er søn af den tidligere brasilianske landsholdsspiller Angelo Sormani, der i 1950’erne spillede sammen med blandt andre Pelé i Santos, inden han flyttede til Italien, hvor han repræsenterede klubber som Roma, Sampdoria, Milan og Fiorentina, lige som han nåede at repræsentere Italien syv gange og træne både Napoli og Roma. Adolfo Sormani gik altså i sin fars fodspor, har taget den italienske træneruddannelse og kommer snart i Danmark for at fortsætte karrieren i den næstbedste danske række.

Her skal han blandt andet være træner for den 21-årige albaner, som Vejle tidligere tirsdag kunne præsentere på en fire år lang aftale. Han kommer sjovt nok - ligesom Sormani - fra Partizani Tirana.

Vejle Boldklub har som ambition at rykke op i Superligaen, men skuffede med en niendeplads i den seneste sæson, hvilket var med til at koste træner Andreas Alm jobbet.