En tidligere landstræner for USA og Egypten er en hed kandidat til jobbet som Kent Nielsens afløser i AaB, kan BT afsløre.

AaB skal have ny træner til sommer, når Kent Nielsen skifter de røde striber ud med blå og skifter til OB.

AaB-ledelsen med sportschef Allan Gaarde i spidsen jagter derfor intensivt en ny træner, og kandidatfeltet er nede på fire.

BT kan nu afsløre, at et endog meget prominent navn er blandt de sidste fire og en endda meget varm kandidat i det nordjyske.

Ifølge BTs oplysninger har den tidligere amerikanske landstræner, Bob Bradley, således været til samtale om jobbet som ny cheftræner hos de forsvarende Danmarks- og pokalmestre.

Bradley er i dag ansat i den norske klub Stabæk, som han i sidste sæson førte til en 9. plads i Tippeligaen i klubbens oprykningssæson. I Norge anses 56-årige Bradley imidlertid for at være en alt for stor kapacitet til et job i midten af den bedste norske række.

»Jeg kan sige, at jeg kender navnet Bob Bradley. Men meget nærmere kan jeg ikke komme,« siger Allan Gaarde til BT.

Bob Bradley er en mand med et imponerende cv. Et cv, der vil give genlyd i hele Superligaen, hvis han lander her. Han har trænet flere klubber i den amerikanske liga, MLS, men i 2006 satte han kronen på værket med en tjans som amerikansk landstræner.

Han førte USA til VM i 2010 i Sydafrika og imponerede stort under selve slutrunden ved at føre holdet til en førsteplads i gruppespillet - foran blandt andre England. Bradley og USA røg efterfølgende ud i ottendedelsfinalen mod Ghana efter forlænget spilletid.

Året efter førte Bob Bradley USA til finalen i det nordamerikanske svar på EM, CONCACAF Gold Cup. Her tabte amerikanerne imidlertid til Mexico på trods af en tidlig to-måls-føring. Bradley blev herefter afskediget og erstattet af Jürgen Klinsmann.

Siden var Bob Bradley i to år landstræner for Egypten, men da det ikke lykkedes ham at føre nordafrikanerne til VM i Brasilien, mistede han jobbet.

Siden har Bradley, der i øvrigt er far til den tidligere AS Roma-spiller Michael Bradley, trænet norske Stabæk, hvor hans kontrakt udløber til vinter.

Ifølge BTs oplysninger kan amerikaneren dog købes ud af sin kontrakt i Oslo-klubben via en klausul.