Den franske landsholdsspiller Mathieu Valbuena tager nu bladet fra munden i sagen, hvor Karim Benzema er tiltalt for at have været med til at afpresse ham.

»Jeg kunne end ikke finde på at gøre det mod min værste fjende,« forklarer Valbuena over for det franske medie Le Monde i et interview om sagen.

Det er første gang, at Valbuena udtaler sig om sagen, hvor Karim Benzema blev anholdt og sigtet den 5. november for sin medvirken i sagen, hvor Valbuena er blevet forsøgt afpresset for penge, fordi gerningsmændene var i besiddelse af en sexvideo med den franske landsholdsspiller.

Den 10. november frigav den franske radiostation Europe1 uddrag af en telefonsamtale mellem Benzema og en medskyldig, hvor Benzema udtaler, at Valbuenas afpressere vil ’pisse på ham’, hvis han ikke betaler.

»Jeg kan ikke forsvare det uforsvarlige. Jeg er skuffet, mere end skuffet. Det, han siger, viser mangel på respekt. Jeg respekterer alle, men nu kan jeg se, at han (Benzema, red.) prøvede på at få mig til at fremstå som et fjols,« forklarer Valbuena og fortsætter:

»Jeg kan kun være meget, meget skuffet. Mit forhold til Karim (Benzema, red.) var åbenbart ikke så ægte, som jeg måske troede.«

Tidligere havde den bare 163 centimeter høje Lyon-spiller et profilbillede på facebook, hvor han stod sammen med Benzema. Det har han ikke længere.

Valbuena afslører også, at hans tidligere kammerat forsøgte at overtale ham til ikke at anmelde afpresningen, og angiveligt var Benzema desperat for at blive holdt ude af sagen.

»Vi bliver nødt til at lyve, jeg har en datter,« skulle Benzema have sagt til Valbuena, der i første omgang ikke var klar over, at Benzema var så involveret i sagen.

»Jeg svarede: ’Karim, der er ikke noget at være bekymret for,’ men inderst inde syntes jeg, det var underligt, at han var så desperat for at få mig til at møde denne person.«

Angiveligt skulle Benzema have ageret mellemmand i afpresningen af Valbuena. En barndomsven af Benzema var nemlig i besiddelse af en sexvideo med Valbuena, og ville benytte sig af videoen til at tvinge 150.000 euro (1,1 millioner kroner) ud af den klejne landsholdsstjerne.

»Jeg er bare en god borger, der har anmeldt en forbrydelse. Mange mennesker vil forsøge at få mig ud fatningen, men jeg vil rejse mig op igen, sådan som jeg altid har gjort,« siger Valbuena.