Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mindst 15 spillere i Premier League har i perioden 2015-2020 dumpet doping-test i det engelske.

Men ingen af dem er blevet straffet.

Det afslører den engelske avis The Mail on Sunday i en lang artikel, der er kommet til live på baggrund af aktindsigter i det engelske fodboldforbund og det britiske antidoping-agentur.

12 af de 15 Premier League-spillere har tilmed testet positiv for forbudte præstationsfremmende stoffer, hvoraf én unavngiven spiller er testet positiv for amfetamin.

Tre er blevet testet positiv for stoffet triamcinolone, der er den samme kortikosteroide, som cykelrytteren Bradley Wiggins brugte til at behandle høfeber før en Tour de France-sejr.

Blandt fundene i Premier League-spillerne var også ritalin og en testosteron-booster ved navn HCG, som ofte misbruges i cykling eller i kampsport, skriver avisen.

Trods de dumpede doping-test blev ingen spillere altså straffet, og det skyldes ifølge det britiske antidoping-agentur, at spillerne havde taget stofferne ved en fejl, eller at spillerne brugte stofferne til behandling.

Én enkelt spiller er fortsat under efterforskning, da han blev testet positiv for HCG i 2020.

Avisens aktindsigter viser, at i alt 88 fodboldspillere fra engelske, walisiske og skotske rækker dumpede doping-prøver fra 2013 til 2020, men avisen har kun fået detaljerne fra 39 af de 88 dumpede doping-prøver.

De resterende 24 spillere, som avisen har fået detaljer om, er spillere, der ikke har været i Premier League – og her er der faldet flere straffe.

15 af de 24 spillere er nemlig blevet straffet med karantæner på mellem tre måneder og hele fire år.

Ifølge avisen er organisationen bag Premier League rolig ved, at de 12 sager, hvor spillere er testet positiv for præstationsfremmende stoffer, ikke er endt ud i straffe til spillerne.

Andre læser også