To franske landsholdskammerater er i øjeblikket i fokus af de helt forkerte grunde, den ene som offer, den anden som mistænkt for afpresning. Real Madrid-stjernen Karim Benzema er blevet sigtet for et forsøg på afpresning af Mathieu Valbuena med en sex-video med den klejne Lyon-spiller i en pikant hovedrolle.

Franske Karim Benzema er omdrejningspunktet i en opsigtsvækkende afpresningssag mod sin egen landsholdskollega Mathieu Valbuena. Real Madrid-stjernen er blevet sigtet for at være med til at afpresse Valbuena med en sex-video, der har Valbuena i hovedrollen.

Ifølge den offentlige anklager i Versailles har Benzema deltaget i et forsøg på at afpresse Valbuena, og det kan give op til fem års fængsel. Angriberen tilbragte således natten til torsdag i fængslet, inden han blev fremstillet for en dommer.

Benzemas forsvarer Sylvain Cormier afviser, at hans klient skulle have nogen andel i afpresningsforsøget.

»Han spillede ingen rolle, jeg gentager ingen rolle, i nogen form for afpresning eller forsøg på afpresning.«

Benzema har overfor efterforskerne erkendt, at han har taget kontakt til sin landsholdskammerat og fortalt ham om båndet på vegne af 'en barndomskammerat', men han har hævdet, at han ikke mente, at han skadede Valbuena.

En gruppe på tre mænd, der skulle stå bag afpresningsforsøget, havde taget kontakt til Benzemas bror med henblik på at få Real Madrid-angriberen til at stå for kontakten til Valbuena. De tre afpressere er blevet tilbageholdt af politiet siden oktober.

Benzema skulle på vegne af afpresserne angiveligt have krævet 150.000 euro fra Valbuena for ikke at offentliggøre de sex-videoen.

Benzema er blev mistænkt i sagen, fordi hans navn dukkede op i telefonsamtaler blandt de mistænkte, som blev aflyttet af politiet, og det har foreløbigt ført til torsdagens afhøring. Fodboldspilleren er formelt blevet forbudt at kontakte de andre involerede i sagen, heriblandt offeret Valbuena.

Begge de to spillere er blevet udeladt af Didier Deschamps landsholdstrup til venskabskampene mod Tyskland og Frankrig senere på måneden. Landstræneren konkluderede, at Benzema alligevel var skadet, mens Valbuena formentlig var for rystet til at spille.

»Jeg har besluttet at lade ham få lov til at trække vejret.«

Efter dagens afhøring hos politiet i Versailles blev Benzema kørt væk i en politibil med tonede ruder. På facebook bruger Valbuena i øvrigt et profilbillede, hvor han er sammen med Benzema.

Benzema er i øvrigt også blevet sat i forbindelse med en anden sag, der er blevet kaldt den største narko-skandale nogensinde i Frankrig. Sagen er blevet døbt Air Cocaine af de franske medier, og flere ting kæder Benzema sammen med nøgle-mistænkte i sagen.

Desuden er det nu kommet frem, at man tilbage i 2014 arresterede otte mand i Spanien, der var i færd med at læsse 400 kilo kokain ind i et varehus. En af dem, der blev pågrebet, var den 43-årige Ali Bouchareb. Da hans hus blev ransaget, fandt man adskillige billeder af ham sammen med Benzema samt et par fodboldstøvler med Benzemas autograf.

Benzemas agent afviser på det kraftigste, at hans klient har nogen forbindelse til folk involveret i sagen.

Andre læser også