I klippet ovenover kan du se highlights fra den meget omdiskuterede kamp mod FC Midtjylland.

Sagen mod Sønderjyske når ikke at blive afgjort inden Superliga-bolden atter ruller i weekenden.

Det slår formand for DIFs matchfixingsekretariat, Poul Broberg, fast overfor BT.

»Vi er stadig i gang med vores undersøgelse. Vi har et matchfixing-sekretariat, der består af en række medarbejdere, der bliver sat i sving, når der kommer sådan nogle sager.«

Sagen mod Superliga-klubben er startet som følge af klubbens nederlag til FC Midtjylland i sidste runde af grundspillet. Der er blevet spekuleret i, om SønderjyskE tabte med vilje for at undgå at komme i den svære nedrykningspulje 1.

Efter kampen gav flere spillere nogle kontroversielle interviews, der kunne indikere, at de i Haderslev ikke havde noget imod nederlaget, ligesom en række tweets fra klubben pustede til ilden.

Der er dog ikke nogen fast dato, som DIFs matchfixingsekretariat med sikkerhed kan sige, der kommer en afgørelse.

»Der er ingen tidshorisont. Vi er interesseret i at komme rundt i alle hjørner af sagen. Det er det vigtigste for os. Det ville ikke være godt, hvis vi kommer frem med en indstilling til en kendelse, hvor der er huller som vi kunne have undgået,« fortæller Poul Broberg.

Superligaen starter jo lige om lidt - kunne det have været afgjort hurtigere?

»Nej, det kunne ikke have været gjort før. Det kræver en del at komme hele vejen rundt, og det kræver mange samtaler med folk,« siger Poul Broberg.

Han fortæller, at der er tale om en mere kompliceret sag i forhold til, hvad man er vant til, da der er så meget, der skal undersøges.

»Det er en vigtig sag, og det er vigtigt, der enten er fuldstændig klarhed over, hvorvidt der er brud på reglerne eller ej. Det er en større omgang, vi har i gang, og det er svært at sige, hvor lang tid det tager. Men vi ved jo godt, at der er en turnering i gang, så vi arbejder intensivt med sagen. Det er der ikke nogen tvivl om,« fortæller Poul Broberg.

Skulle matchfixingsekretariatet komme frem til, at der skal køres en sag, vil et nævn med tre uafhængige jurister og dommere kigge på indstillingen, som sekretariatet kommer med.

Her vil de kigge på, om de er enige i sanktionen, som matchfixingsekretariatet kommer med, og så er der efterfølgende mulighed for, at en eventuel dom kan appelleres til idrættens højeste appelinstans.

I sager som disse er der adskillige sanktioner, der kan bringes i spil.

»Vi har jo alle mulige former for sanktioner, så det er svært at sige, præcist hvad sanktionen bliver, hvis der overhovedet kommer en sag. Hidtil har kendelser i vores nævn været enten en bøde eller udelukkelse til navngivne spillere og ledere,« siger Poul Broberg.

Kunne man forestille sig, det bliver i samme boldgade, hvis i kommer frem til at der er en sag?

»Jeg kan ikke sige noget om, om det bliver bøder, sportslige sanktioner eller lignende. Det er fuldstændig op til vores jurister, der undersøger sagen. Det blander jeg mig helt udenom,« fortæller Poul Broberg.

Starter matchfixingsekretariatet ikke en sag, ryger sagen tilbage til Fodboldens Disciplinærinstans, der her kan tage stilling til, om SønderjyskE har bragt spillet i miskredit på nogen måde.

BT har været i kontakt med SønderjyskEs sportschef, Hans Jørgen Haysen, der i en sms oplyser, at klubben ikke har nogle kommentarer så længe undersøgelsen er i gang, men at man selvfølgelig håber på en hurtig afklaring.

SønderjyskE møder OB på udebane mandag i den første kamp i nedrykningspulje 2.