»Det var på tide at fortælle min historie.«

Sådan siger fodboldspilleren Nicklas Bendtner om sin sportsbiografi 'Begge Sider', der kommer på gaden den 5. november.

I seks år er den danske angriber blevet spurgt, om han ikke ville skrive en bog. Hver gang har svaret været nej. Men for et år siden ændrede det sig, da følelsen i maven pludselig sagde noget andet.

»Der var ikke en speciel situation, der udløste det, men jeg kunne bare mærke indeni, at det var et godt tidspunkt. At det var på tide at fortælle min historie helt åbent og ærligt,« fortæller han til B.T.

I bogen kommer en af dansk fodbolds mest omtalte personligheder ind på alt fra familie- og privatliv over fodboldtalentet Bendtner og videre til medierne og balladen i nattelivet.

Det er sket i et samarbejde med journalist og forfatter Rune Skyum-Nielsen.

Han har tidligere lavet større interviews med Nicklas Bendtner for Euroman, og i ham fandt den danske fodboldstjerne for første gang den helt rigtige forfatter.

»Jeg fik et rigtig godt forhold til ham. Jeg stoler på ham, og han forstod 100 procent, hvad jeg prøvede på at sige. Så det hele kom af, at vi fandt hinanden, timingen var god, og så blev projektet til sidst stablet på benene,« forklarer FCK-angriberen.

Nicklas Bendtner blev i slutningen af 2018 idømt 50 dages ubetinget fængsel, som han afsonede med fodlænke i sit hjem i København. Det var i den forbindelse, at han annoncerede, at han nu ville skrive en bog.

I pressemeddelelsen fra Politikens Forlag lyder det, at Nicklas Bendtner i bogen 'Begge sider' fortæller om sit livs op- og nedture med 'en bemærkelsesværdig ærlighed'.

Når du nu er så ærlig, som du siger, er du så ikke bekymret for, hvordan den vil blive taget imod?

»Nej, jeg er ikke bekymret for noget. Jeg fortæller min historie åbent og ærligt. Hvordan det bliver modtaget, tænker jeg ikke på. Hvad I journalister har lyst til at tage af brudstykker og skrive i jeres avis er op til jer. Jeg fortæller hele min historie, og jeg håber, at dem, som har fulgt med og gerne vil vide mere, læser hele bogen.«