Horsens rykker ud af Superligaen. Cheftræner Jens Berthel Askou mener dog, at overlevelse var meget tæt på

AC Horsens var kun en enkelt scoring fra at overleve i Superligaen, da holdet spillede 0-0 hjemme mod Lyngby i sidste spillerunde.

Det lykkedes dog ikke for de gule fra Østjylland at score sejrsmålet, og det betyder, at holdet skal spille i 1. division i næste sæson.

Og den realitet gør ondt på AC Horsens' træner, Jens Berthel Askou.

»Man er lammet følelsesmæssigt. Det gør pisseondt, og der kører en masse billeder fra situationer i sæsonen rundt. Det er sindssygt brutalt,« fortæller han efter kampen.

Den ene manglende scoring gør, at overlevelsen var millimeter fra at blive en realitet.

»Det var så ekstremt tæt på, at vi overlevede.«

»Det er så uendeligt lidt, der skulle være gået vores vej, før at det var os, der overlevede. Vi har manglet så lidt, og det er sindssygt brutalt,« siger den 40-årige træner.

Gør man superligatabellen op efter sidste spillerunde, manglede AC Horsens kun et point for at redde sig.

Derfor kan Horsens-træner tænke tilbage på enkelte situationer i andre kampe, der kunne have reddet klubben fra en nedrykning.

»Vi skulle bare have udnyttet én mulighed mere, af dem vi har haft.«

»Hvis vi havde scoret mod OB i sidste weekend eller ikke havde lukket Silkeborgs sejrsmål ind, da vi mødte dem, så havde vi stået og snakket om, hvor flot det var, at vi overlevede,« siger Jens Berthel Askou.

Set over hele foråret, hvor AC Horsens kun har hentet seks point i 15 kampe, mener holdets træner, at klubben har været for dårlige på flere parametre.

»I foråret har vi manglet den sidste kvalitet, dygtighed og effektivitet i forhold til både at skabe chancer og score på dem. Det manglede vi også mod Lyngby,« siger cheftræneren.

Det er anden gang på tre sæsoner, at Jens Berthel Askou rykker ned med AC Horsens. Det betyder dog ikke, at han har tænkt over, hvorvidt hans position som cheftræner er truet.

»Det er ikke noget, jeg har tænkt over på nuværende tidspunkt. Jeg har gennem lang tid forsøgt at passe mit arbejde så godt som muligt,« siger Horsens-bossen.

Han mener, at klubben har udviklet sig i de mere end to år, hvor han har stået i spidsen for førsteholdet.

»Siden jeg kom til AC Horsens, synes jeg, at vi er kommet langt med nogle ting.«

»Vi manglede det sidste for at redde os i denne sæson, så vi må blive lidt dygtigere, så vi lander på den rigtige side af stregen, næste gang vi får chancen i Superligaen,« siger Jens Berthel Askou.

Resultaterne i lørdagens tre kampe i Superligaen betyder, at AaB følges med AC Horsens ned i 1. division.

Omvendt sikrede Lyngby sig som oprykkere en sæson mere i Superligaen.