Der er de spansktalende, og så er der dem, der gør sig mest i engelsk og prøver at lære at tale modersmålet i Spanien.

Landsholdsstjernen Andreas Christensen, 'AC', hører naturligvis til den sidste gruppe i FC Barcelona, hvor han har befundet sig i under en sæson og derfor hænger mere ud med andre engelsktalende personer som den tyske målmand Marc-André ter Stegen og den polske målmaskine Robert Lewandowski.

»Det er klart, at som ny spiller finder du hurtigt en lille gruppe, der kan snakke samme sprog. Mit spanske bliver bedre og bedre, men det er stadig ikke godt nok til at have fulde samtaler, så det er klart, at der er en lille gruppe, man holder sig mest til. Det vil der altid være på grund af sproget,« siger Andreas Christensen.

Danskeren fejrede blandt andet nytår med superstjernen Lewandowski, men det stak ikke af, påpeger landsholdets midterforsvarer.

»Det var fint, vi havde kampe et par dage efter, så det var ikke det helt vildt store, det var bare lidt hygge,« lyder det fra 'AC', der efter en lang årrække som Chelsea-spiller skiftede gråvejret i England ud med sol, strand og lækker mad i Spanien.

Han forklarer, at det er nemt at falde til i den spanske kystby.

»Det er et dejligt sted. Man har lidt af det hele. En dejlig by. God natur, der er strand. Man har vejret med sig, og der er god mad. Der er lidt af det hele, så det er nemt at trives.«

26-årige Andreas Christensen kan, hvis han bliver kontraktperioden ud i Barcelona, glæde sig over, at han kan blive boende i storbyen frem til i hvert fald sommeren 2026.