Lyt til artiklen

Et russisk eventyr, som har budt på alt fra stor succes til fordømmelser, kan snart være slut for Oliver Abildgaard.

Den danske midtbaneprofil er i disse dage ikke i Rusland, selvom hans russiske klub, Rubin Kazan, er startet op på forberedelserne frem mod næste sæson efter ferien.

Ifølge B.T.s oplysninger selvtræner den danske midtbanespiller i Aalborg, og han ventes ikke at vende retur til Kazan foreløbig, da alt peger på et permanent sommerskifte væk fra den russiske klub.

I denne uge kom udmeldingen fra FIFA ellers om, at udenlandske spillere – ligesom tilfældet var det i forårssæsonen – kan suspendere deres kontrakter og finde en ny midlertidig klub i næste sæson.

Det kan sparke gang i transferprocessen for spillere på kontrakt i Rusland. Planen for Abildgaard er dog ikke at udnytte FIFA-særreglen.

Håbet er i stedet, at Abildgaard finder en ny permanent klub uden for Rusland her i sommerens transfervindue.

Det ønske vil Rubin Kazan gerne hjælpe den 26-årige dansker med som en tak for, at han blev i Rusland efter invasionen af Ukraine og tog de fordømmelser, som det valg medførte fra Danmark.

Der skulle være interesse for midtbanespilleren, som har spillet en enkelt landskamp for Danmark, men endnu er en transfer ikke rykket ind i den afgørende fase.

Den tidligere AaB-profil har spillet i den russiske klub siden 2020 og har været en stor succes i klubben, hvor han sågar har været anfører.