Chelseas Nemanja Matic betaler gælden for den lokale befolkning i sin barndomsby Vrelo.
Chelseas Nemanja Matic betaler gælden for den lokale befolkning i sin barndomsby Vrelo. Foto: Tony O'Brien

En landsby i Serbien skal være glade for, at Chelsea-spilleren Nemanja Matic er vokset op lige netop dér.

Som fodboldspiller i Premier League hører en anseelig lønsum. Og der findes adskillige måder - gode som mindre gode - at forvalte millionerne på.

Den 27-årige serber Nemanja Matic er en mand af et godt hjerte. Hver gang han kommer på besøg i sin barndomsby, Vrelo, finder han pengepungen frem og betaler gælden for de indbyggere, der måtte have sådan en.

SOC-ENT/

Vrelo er en landsby med et malerisk landskab beliggende i det vestlige Serbien, og byen har blot 1.600 indbyggere. Nemanja Matic er elsket i byen. Liljana Popovic arbejder i en lokal butik, og hun er fuld af lovord om den serbiske fodboldspiller.

»Det første, Nemanja gør, når han kommer til byen, er at besøge den lokale butik, hvor han spørger efter de lokales gældsliste over basisprodukter. Og så betaler han for alt og for alle,« siger hun ifølge The Mirror.

SOCCER-ENGLAND-STK-CHE/

Men gavmildheden fra Nemanja Matic stopper ikke her. Chelsea-spilleren har også betalt for renoveringen af den lokale skole, konstruktionen af kirken, og så har han finansieret et springvand. Sidst, men ikke mindst, har han også klaret gamle venners spillegæld.

Bosko Saric er overlærer på Nemanja Matics gamle skole, og han fortæller, at fodboldspilleren også har bidraget økonomisk til skolebørnenes hverdag.

psg eden

»Nemanja har finansieret børnenes legeplads, og han siger, at han vil fortsætte til sommer. Han har planer om at arrangere mobile basketkurve, mål og bolde samt almindeligt sportsudstyr,« siger han.

Nemanja Matic skiftede i 2009 fra den slovakiske klub Kosice til Chelsea. Han slog ikke igennem i London-klubben og røg derfor til portugisiske Benfica. Her havde han succes, og i 2014 rykkede han så tilbage til Chelsea i en handel på 21 millioner pund (cirka 200 millioner kroner).

 

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.