AaB retter nu fokus mod at undgå nedrykning, samtidig med at holdet vil satse på pokalturneringen.

AaB kunne have kvalificeret sig til medaljeslutspillet med en udesejr over Viborg, men demåtte se hjemmeholdet løbe afsted med de tre point via en 2-1 sejr.

Kampen stod ellers og tippede længe, men AaB formåede ikke at udnytte de chancer, holdet skabte i anden halvleg. Til stor ærgrelse for nordjyderne.

»Jeg ved, vi kan spille bedre, end vi gjorde i dag. Hvorfor vi ikke gjorde det, det ved jeg ikke. Men alle vores spillere var totalt pumpede til sidst, og de gav alt i anden halvleg,« siger AaB-træner Morten Wieghorst.

Den lille Serge Deble viser igen sin farlighed foran mål.

»Vi havnede lidt i den situation, vi havde håbet på at undgå inden kampen, for vi kunne jo være kommet i top-6. Men jeg savnede noget kvalitet på bolden, især i første halvleg,« tilføjer han.

Resultatet betyder, at de to hold kan se frem til at møde hinanden igen i kvalifikationsspillet, hvor holdene er parret sammen med Silkeborg og AGF.

»Nu må vi gøre alt for at undgå nedrykning. Jeg synes, at vi ligger godt til de hold, vi skal møde.«

»Men uanset det skal vi præstere som et hold. For de næste kampe bliver nok mere slåskampe end fodboldkampe,« siger backen Joakim Mæhle.

AaB er stadig med i pokalturneringen, og den deltagelse vil ifølge målmand Nikolai Larsen få stort fokus i resten af sæsonen.

»Det kunne være fedt at få den titel. Jeg var med til at vinde pokalen i 2014, og det var en sindssygt stor oplevelse, og det vil jeg rigtig gerne prøve igen. Det er jeg sikker på, at mine holdkammerater også vil,« siger keeperen.

Holdene i Alka Superligaen skal i aktion igen 2. april, hvor slutspillet starter.