Nedrykningstruede AaB skal hurtigt videre efter nederlaget i pokalfinalen, siger en skuffet Oscar Hiljemark.

Stemningen er tung i AaB-lejren efter torsdagens 0-1-nederlag til FC København i pokalfinalen, men allerede fredag skal spillerne være kommet sig over skuffelsen, når de møder ind til træning.

Der er nemlig brug for at lægge al energi og fokus på overlevelseskampen i Superligaens bund, siger AaB-cheftræner Oscar Hiljemark efter finalenederlaget.

- Vi har spillet ti finaler plus pokalfinalen, og nu skal vi spille tre finaler mere. Så vi har nogle svære følelser lige nu, og dem skal spillerne have lov til at bearbejde. Når de møder ind i morgen (fredag, red.), så kører vi på igen, siger Oscar Hiljemark med lav stemmeføring.

Han medgiver, at nederlaget til FCK gør ondt. Også fordi det kom på en dag, hvor de to hold som minimum var jævnbyrdige.

- Skuffelsen fylder meget lige nu. Første halvleg var en lige affære, selv om FCK måske var tættest på at skabe noget. Jeg synes, at vi kontrollerede anden halvleg fuldstændig, men de havde kvaliteten til at udnytte den halve chance, de fik.

- I finaler vinder man eller taber, så derfor er det tungt lige nu. Lige her efter kampen kan vi ikke bruge præstationen til noget, men det gør mig stolt at se et hold præstere på den her måde og presse FCK i hele anden halvleg, siger Oscar Hiljemark.

Torsdagens finalenederlag gør ondt på AaB-anfører Lucas Andersen. Han var også med til at tabe pokalfinalen for tre år siden mod Sønderjyske, men dengang blev den spillet i en halvsløj coronaatmosfære i Esbjerg.

Torsdag var der smæk på fodboldfesten i Parken, og kulissen forstærker kun den skuffende følelse efter kampen hos AaB-anføreren.

- Jeg er pisse ked af det. Nederlaget betyder meget. Jeg elsker AaB, jeg er vokset op i klubben, og vores familier og venner var herovre til finalen. Det er fandeme lige før, at hele Aalborg var troppet op, siger Lucas Andersen.

Han troede på en AaB-sejr, da Lars Kramer headede bolden i kassen efter 57 minutters spil, men målet blev annulleret for offside.

- Vi var utrolig tæt på at forløse kampen, og vi var i himlen, da vi scorede og følte, at vi havde grebet om FCK, men der blev lagt en dæmper på det hele med en VAR-beslutning, konstaterer Lucas Andersen.

Han forventer at få svært ved at sove torsdag aften, men han er sikker på, at han selv og hele holdet er klar til at blæse FC Midtjylland bagover søndag eftermiddag hjemme i Aalborg.

- Vi kommer 100 procent til at være klar igen på søndag. Den energi, der hersker i det her hold, har været fantastisk, og det har vi vist over en længere periode.

- Hvis de andre hold så vores pokalfinale, så tror jeg heller ikke, at de glæder sig til at møde os. Men lige nu er det svært at tænke på andet end den her skuffelse, siger Lucas Andersen.

AaB ligger lige over nedrykningsstregen på grund af en bedre målscore end AC Horsens inden de sidste tre spillerunder. Lyngby ligger tre point under AaB.

/ritzau/