Anfører Rasmus Würtz var den eneste AaB-spiller, der blev på banen, da AGF-tilskuerne strømmede ind på grønsværen i torsdagens pokalkamp i Aarhus. Og det gjorde han, fordi han ikke så nogen grund til, at AGF skulle taberdømmes.

Det fortæller han fredag i et interview med Nordjyske, hvor han også afslører, at det var dommeren, der beordrede spillerne til at gå i omklædningsrummet.

Hele miséren begyndte, da Elmar Bjarnason i overtiden i semifinalen i DBU Pokalen slog til med sin scoring til 2-2, der samtidig betød, at AGF ville gå i finalen med samlet 4-2.

Målet udløste en kæmpe eufori blandt AGF-tilhængerne, og over hundrede af dem valgte at løbe ind på banen med armene i vejret og kåde, som da køerne forleden blev sendt på græs for første gang efter en lang vinter.

Mens AGF-spillerne forsøgte at tale fansene tilbage på tilskuerrækkerne, smuttede samtlige AaB-spillere i omklædningsrummet. Alle på nær én; Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz fortæller til Nordjyske, at han mest af alt havde lyst til at blive på banen for at danne sig et overblik. Og den beslutning tog han primært, fordi han ikke så nogen grund til, at AGF skulle taberdømmes som følge af tilskuer-invasionen.

»Selvfølgelig skal tilhængerne ikke løbe på banen, men de var glade og euforiske over, at kampen er afgjort. Da de scorer til 2-2, er det jo reelt afgjort, så jeg ser ingen grund til, at vi ikke skulle spille videre. Jeg kan ikke se nogen grund til ikke at genoptage kampen, og der er ingen grund til, at AGF skal taberdømmes, fordi tilskuerne løber på banen,« siger han.

Over hundrede AGF-fans indvaderede banen, da holdet udlignede til 2-2 i torsdagens pokalkamp mod AaB.
Over hundrede AGF-fans indvaderede banen, da holdet udlignede til 2-2 i torsdagens pokalkamp mod AaB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

AaB-anføreren oplevede ikke situationen som skræmmende eller truende for AaB-spillerne, da AGFs fans blot ønskede at juble sammen med deres helte. Rasmus Würtz viste sin storhed og blev således på banen, så kampen kunne blive spillet færdig.

»Der er intet grundlag for at taberdømme AGF. Det er heller ikke en måde, man har lyst til at kvalificere sig på. Sådan noget skal afgøres på det sportslige plan og ikke andet,« siger han til Nordjyske.

Dommerne satte også kampen i gang igen efter cirka fem minutter, og de sidste par minutter blev færdigspillet uden problemer.

På Facebook og Twitter har der dagen derpå strømmet flotte hilsener mod Rasmus Würtz, som i bund og grund gjorde AGF en tjeneste ved at sikre, at de ikke blev taberdømt. AaB-spilleren bliver hyldet for sin storhed og sympatiske tilgang til hele episoden.

En bruger ved navn Rune Kilden slog fredag formiddag et opslag op på Facebook, hvor han blandt andet skriver:

»I stedet for at følge efter alle andre blev Rasmus stående. Han kiggede over på dommerne og signalerede så at han ikke var færdig med at spille fodbold. Stille og roligt gik han alene tilbage på banen og bad derved dommerne om at hente hans træner og holdkammerater. De fleste mennesker lever i rigtigt mange timer og minutter. Nogle gange får man bare en mulighed for på få sekunder at træffe et valg, der viser hvem man er og hvad man står for,« lyder det. Se det fulde opslag herunder:

BT har fredag selv forsøgt at få en kommentar fra Rasmus Würtz, men han er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.