Forestil dig et land med 12 gange så mange indbyggere som Danmark. Og der er ingen tv fra slutrunden om VM i fodbold, der begynder i Qatar om mindre end en uge.

De har godt nok ikke kvalificeret sig som nation, men interessen for fodbold er stor i smilets land.

Her kun fem dage før turneringen går i gang med åbningskampen mellem værtsnationen Qatar og Ecuador på søndag klokken 17 dansk tid, er rettighederne til at sende kampene endnu ikke købt i Thailand. Det skriver Bangkok Post.

Det så ellers lovende ud for bare to uger siden. Vicepremierminister Prawit Wongsuwan lovede, at kampene ville blive vist på thailandsk tv.

Katara Towers ligger i kystbyen Lusail.
Katara Towers ligger i kystbyen Lusail. Foto: KARIM JAAFAR
Vis mere

Men nu lader det til, at han bakker ud. »Jeg ved det ikke,« fortalte han reporterne, da han blev spurgt om udsigterne til at se kampene direkte.

Sports Authority of Thailand (SAT) har fået tilbudt at købe rettighederne, men prisen på 1,6 milliarder bath (godt 320 millioner danske kroner) er stadigvæk alt for højt for thailænderne.

De kan låne pengene af staten, lyder et forslag tirsdag fra en anden vicepremierminister, Wissanu Krea-ngam. De kan jo altid betale pengene tilbage på et senere tidspunkt, mener han.

Det advarer vicepremierminister Prawit Wongsuwan dog imod. De penge skal kun bruges i forbindelse med naturkatastrofer.

Folk ankommer til Lusail Stadion.
Folk ankommer til Lusail Stadion. Foto: KARIM JAAFAR
Vis mere

National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) har skrevet under på et memorandum, der siger, at de vil betale 600 millioner bath ud af de 1,6 milliarder, der skal falde til FIFA for rettighederne.

Men den sidste milliard bath er der altså stadig ingen afklaring på.