Her er tre ting, vi lærte af OB's 2-1-sejr ude over AC Horsens søndag eftermiddag.

Nu skal det e'ermame være for OB!

I de to første superliga-sæsoner med slutspilsstruktur har Danmarks tredjestørste by måtte nøjes med det grå og triste nedrykningsspil. I år MÅ det simpelthen ikke glippe for fynboerne, der med søndagens sejr nu er storfavoritter til at snuppe én af billetterne til medaljeslutspillet. Det kommer sandsynligvis til at kræve en sejr i én af de tre sidste grundspilskampe - OB møder Brøndby, AGF og Randers.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Ny sejr til strukturen

Normalt ville en kamp mellem AC Horsens og OB i Superligaens 23. runde ikke dufte af intensitet og finale-stemning. Men det var netop sådan en kamp, vi fik på Casa Arena i februar-solskinnet. Der var tydeligvis masser på spil. Og det kan vi takke den tidligere så udskældte superliga-struktur for. Med tre runder igen kæmper syv (!) klubber om fire pladser i medaljeslutspillet - og vi tilskuere får minifinale på minifinale. Tak for det!

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Hvilken Rae-serve!

Kevin Rae Mendoza! Det lyder som bassisten i caribisk kalypso-band, men det er faktisk AC Horsens' reservemålmand. Og hvilken reserve! I Mate Delac' karantænefravær greb Herning-fødte filipiner i den grad chancen. Med flere stærke refleksredninger bare i de første 30 minutter forhindrede han, at OB var foran med flere mål. I anden halvleg holdt han længe det ene point hos udvisningsramte AC Horsens. Hvem ved - måske var vi vidne til tronskifte på AC Horsens' sidsteskanse?

Foto: Henning Bagger
Vis mere