Næste år er det 25 år siden, at dansk fodbold oplevede historiens største øjeblik. Kun de færreste, som var gamle nok, husker ikke, hvor de var, da John 'Faxe' Jensen og Kim Vilfort med deres finalescoringer sørgede for at fuldbyrde EM-sensationen og besejrede de tyske favoritter.

Den 6. juni næste år fejrer DBU jubilæet med en landskamp mod netop finalmodstanderen fra dengang, Tyskland. De to hold mødes tirsdag den 6. juni til en venskabslandskamp som forberedelse til de vigtige VM-kvalifikationskampe. Det er endnu ikke afklaret, hvor i landet kampen skal afvikles.

Åge Hareide glæder sig til at markere jubilæet med en kamp mod en svær modstander.

»Jeg håber, at masser af fans vil komme på stadion – ikke kun for at bakke op om spillerne, men i særdeleshed også fordi det bliver en seværdig kamp. Vi har et godt hold, og vi skal spille mod verdens bedste – det er en perfekt prøvelse for os, inden vi står over for Polen og Rumænien på hjemmebane i efteråret,« siger Åge Hareide.

Han husker selv, hvordan han oplevede den for dansk fodbolds selvforståelse så vigtige EM-finalesejr.

»Ja, jeg var dengang U16-træner i Norge, så jeg så den hjemme fra stuen. Det var en fantastisk kamp, som alle husker. Jeg heppede naturligvis på Danmark,« siger Åge Hareide.

Andre læser også