Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'I dag er jeg klar til at tale om noget, som jeg endelig er tryg ved at tale om. Jeg er stolt af offentligt at kunne fortælle, at jeg er homoseksuel.'

Sådan skriver den 21-årige fodboldspiller Josh Cavallo i et opslag på Instagram.

Han spiller til daglig i den australske klub Adelaide United, og han er ifølge News den første fodboldspiller i den australske liga, der er sprunget ud, mens han stadig er aktiv.

'Det har været en rejse for mig at nå hertil, men jeg kunne ikke være mere glad for min beslutning om at springe ud. Jeg har kæmpet med min seksualitet i over seks år nu, og jeg er glad for at kunne få ro på,' skriver den unge spiller.

Josh Cavallo fortæller, at han ellers altid har været en meget privat person. Og i sine unge dage har han måttet gemme sig, fordi han skammede sig.

Han følte, han skulle skjule sit sande jeg, for at han kunne blive fodboldspiller, som han havde drømt om lige siden, han var en lille knægt.

'Som homoseksuel fodboldspiller, der ikke var sprunget ud, måtte jeg lære at styre mine følelser for at passe ind i kassen som professionel. At være homoseksuel og være fodboldspiller var to verdener, der endnu ikke var forenet. Jeg har levet mit liv med det indtryk, at det var et tema, der ikke blev talt om,' skriver han.

At han ventede med at springe ud, forklarer Josh Cavallo med, at en fodboldspillers karriere er kort, og han frygtede, det ville skade ham. At det ville ødelægge den karriere, han havde kæmpet for.

'Som homoseksuel fodboldspiller ved jeg, at der er andre derude, der lever i stilhed. Jeg vil gerne ændre på det for at vise, at alle er velkomne i sporten og fortjener at kunne være sig selv,' skriver han desuden.

Josh Cavallo forklarer, at han håber på at kunne inspirere andre, og at andre i hans situation forhåbentlig nu føler, at de ikke er alene.

Han slutter sit opslag med at takke sin familie, sine venner og Adelaide for at 'have taget så godt imod hans besked'.

Andre læser også