Aflyst, aflyst, aflyst! Alt fra festivaler til folkemøder og familiefester er hårdt ramt af coronaepidemien og forsamlingsforbuddet på 50 personer.

De skrappe regler kommer dog ikke til at ramme de boldgale børn, der til sommer skal forbedre deres fodboldevner. Forbuddet kommer nemlig ikke til at ramme landets fodboldskoler, der hen over sommeren samler 20.000 børn.

Ifølge Sundheds- og Ældreministeriets nyeste bekendtgørelse om forsamlingsforbuddet, der trådte i kraft tirsdag 9. juni, er der vedtaget særlige regler for blandt andet fodboldskolerne.

Dermed er skolerne fritaget for blot at måtte have 50 personer, og afviklingen af sommerens fodboldskoler vil derfor blive påvirket minimalt af coronakrisen, meddeler DBU.

Direktør i DBU, Jakob Jensen, glæder sig over, at 20.000 børn nu får mulighed for at komme på fodboldskole hen over sommeren.
Direktør i DBU, Jakob Jensen, glæder sig over, at 20.000 børn nu får mulighed for at komme på fodboldskole hen over sommeren. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Nyheden vækker glæde hos DBU's direktør, Jakob Jensen.

»Det er fantastisk, at vi kan give de tusindvis af børn oplevelsen med fodboldskolernes unikke fællesskab, fuldstændig som vi kender det. Specielt med tanke på de mange tilmeldinger, siden vi i midten af maj meddelte, at DBU Fodboldskole 2020 bliver gennemført,« siger direktøren og tilføjer:

»Når det er sagt, har vi selvfølgelig stadig fokus på børnenes sundhed frem for alt, og fodboldskolerne bliver afviklet i fuld overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.«

Tilbage i maj meddelte DBU, at skolerne ville blive afholdt med corona-regler. Næsten 9.000 børn har sikret sig en plads på en af landets 200 fodboldskoler siden da. Fodboldskolerne løber fra uge 27 til uge 32.

Forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer gælder ikke sommerens fodboldskoler.
Forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer gælder ikke sommerens fodboldskoler. Foto: Henning Bagger
Vis mere

De endelige retningslinjer for afviklingen af fodboldskolerne er stadigvæk under udarbejdelse, oplyser DBU.

Retningslinjerne vil tage udgangspunkt i Kulturministeriets allerede eksisterende retningslinjer for idrætten, der blev offentliggjort mandag, og som er blevet anvendt i DBUs opdatering til fodboldens corona-regler.

Reglerne omhandler blandt andet, at hovedstød og boldkontakt med hænderne begrænses mest muligt, at træningen tilrettelægges, så man kun har sporadisk kropskontakt, og at de enkelte grupper skal holdes separate og ikke må blande sig med hinanden under træningen.