Lyt til artiklen

En ung mand skal et år i fængsel for at kaste en brosten mod politiet i forbindelse med kampen mellem Brøndby IF og FC København 24. oktober 2021.

Episoden skete klokken 12 før derby-opgøret på Brøndby Stadion, hvor en større aggressiv og truende fangruppering truede politiet med kasteskyts og fyrværkeri på Glentemosen, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet igangsatte en efterforskning efter sammenstødet, hvor politiet efterfølgende fik identificeret en af deltagerne i sammenstødet. Det var en 20-årig mand fra Køge, som blev mistænkt for at kaste en brosten mod en hundefører og en tjenestehund.

Retten i Glostrup fandt onsdag den 20-årige mand skyldig i at angribe politiet med en brosten, forsøg på grov vold, i grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted og for at være maskeret.

Den skærpede straf på et års ubetinget fængsel blev besluttet i retten, da manden tidligere var dømt for grov forstyrrelse af den offentlige orden ved et fodboldstævne og for at røve en fodboldtrøje fra en fodboldfan.

Den 20-årige mand nægter sig skyldig og har taget sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.

Episoden skete i forbindelse med en skandalekamp mellem de to rivaler, hvor flere fans fra de to hold ikke kunne opføre sig ordentligt.

Brøndby fik i den forbindelse en bøde på 200.000 kroner, og FC København fik en bøde på 150.000 kroner.

Urolighederne eskalerede særligt efter kampen, hvor flere tilhængere endte i sammenstød med Københavns Vestegns Politi.

Sammenstødene var så voldsomme, at en politibetjent på et tidspunkt måtte trække sin pistol mod Brøndbys fans.