Ali Almosawe er måske Danmarks næste fodboldstjerne i svøb. Han er 15 år gammel, sponsoreret af Nike og bliver kaldt Mini Messi. Og så er han på vej mod en europæisk storklub

»Han har fået tilbud fra Paris SG, Lyon, Atalanta, Chelsea, Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Manchester United.«

Ali Almosawe er kun 15 år, men han besidder et fodboldtalent lidt ud over det sædvanlige. Det har de største klubber i Europa fundet ud af, og de har allerede taget kontakt til Ali Almosawes far, Basel Almosawe, der står bag ovenstående citat om de mange tilbud.

Sammen har Basel og Ali Almosawe besøgt masser af klubber i hele Europa, og nu skal de snart træffe en beslutning om, hvor Ali Almosawe fremover skal udvikle sit talent. I talentkredse har Bayern München længe været nævnt som Ali Almosawes kommende klub, men hans søster og rådgiver Sabrina Almosawe pointerer flere gange, at intet er på plads endnu.

»Han har lige underskrevet sin Nike-aftale. Og han har også andre små og store muligheder, som er kommet på banen. Jeg har sat alt på hold i øjeblikket, indtil sommerferien er ovre, så der ikke er noget, der distraherer hans træning,« siger Sabrina Almosawe.

De fleste danske talentspejdere på ungdomsplan har kendt til Ali Almosawes fodboldkvaliteter i flere år. Allerede da han var 10-11 år gammel gik den første jagt på Ali Almosawe, som spillede i B93, men trak talentspejdere fra de største københavnske klubber til syvmandsbaner rundt om i Storkøbenhavn.

Han valgte FC Nordsjælland, men nu vil han videre, og derfor har han ikke været i FC Nordsjælland siden nytår. FC Nordsjælland bekræfter, at Ali Almosawe ikke længere er i klubben, men ønsker ellers ikke at medvirke i artiklen, men ifølge familien har Almosawe i stedet valgt at forberede sig på livet som udlandsprofessionel.

Og talentet er altså til nogle af de fornemste destinationer i Europa. Det er ikke bare noget, familien fortæller.

Det underbygges af Thomas Slosarich, der var træner på DBUs talentcenter, da Ali Almosawe første gang var i spil til det. Han kan sagtens forstå, at klubber som Bayern München, Paris SG og Barcelona skulle være interesserede i at hente Ali Almosawe.

»Ali har talentet til de klubber. Ali har nogle sindssygt spændende tekniske færdigheder, der gør ham interessant. Men jeg synes altid det er farligt at spå om, hvorvidt det eneste rigtige for ham er at komme til England, Tyskland eller Frankrig. Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg synes personligt, at Ali var inde i et rigtig godt forløb, hvor han var,« siger Thomas Slosarich.

Ali Almosawe er stadig 15 år gammel, og dermed må han altså vente lidt endnu med at underskrive en kontrakt med en udenlandsk klub, men familien har forberedt sig ved at besøge adskillige store klubber.

»Der har været så mange klubber, som gerne ville have ham, men hans alder gør, at Ali ikke har kunnet lave nogen aftaler med dem, før han bliver 16. Der kan han så beslutte, hvilke klubber han kan lide. Det er ham, der bestemmer. Det er ikke mig. Vi har besøgt West Ham og Atalanta blandt andet, og han bliver inviteret til mange klubber. Han har været nede og se det an i tre-fire dage i forskellige klubber, så han til sidst kan beslutte, hvor han vil lande,« siger far Basel Almosawe, mens Sabrina Almosawe sætter flere ord på.

»Der er rigtig mange i øjeblikket, som gerne vil i kontakt med os. Det er agentbureauer og klubber. Han er stadig et barn, og pludselig er der de her store tilbud og tal, så lige nu prøver vi at forberede ham til nogle ting. Der er store og vigtige tilbud,« siger Sabrina Almosawe.

Det er ikke kun klubber, der ønsker at få fat i Ali Almosawe. Han har underskrevet en kontrakt med Nike i Danmark, og der er også andre store projekter undervejs, fortæller Sabrina Almosawe, der som rådgiver for sin talentfulde lillebror også har oplevet en verden, som til tider kan være kold og kynisk.

»Vi har oplevet alt. Vi har oplevet den mørke del af branchen med løgne og ting, der bliver tilbageholdt. Vi har også oplevet, at vi har besøgt de her kæmpestore klubber, som er oprigtige og har en masse lidenskab for fodbolden. Vi har set den mørke side og den gode side af branchen,« siger Sabrina Almosawe.

Nu skal Ali Almosawe så bare vælge, hvor talentet fremover skal udfoldes.

»Det er næsten alle europæiske storklubber, der er interesserede. Men hans drøm er selvfølgelig at spille for Barcelona en dag. Det har vi aldrig lagt skjul på. Han bliver også kaldt for Lille Messi,« siger Sabrina Almosawe.