Der er Lionel Messi, Cristiano Ronaldo – og så er der Christian Eriksen.

Den danske landsholdskonge, som gjorde comeback for Danmark med en forrygende scoring mod Holland lørdag aften, kan på flere områder måle sig med spillets bedste. Særligt på et punkt:

»Det, der adskiller Eriksen fra de fleste andre fodboldspillere, er, at han er i stand til at lukke alt andet ude og koncentrere sig om fodbold i så lang tid, som en kamp varer. I forhold til det mentale er han helt på linje med de ypperste stjerner som Messi og Ronaldo,« siger fodboldscout Erik Larsen i denne uges udgave af B.T.-podcasten 'Fodbold FM':

»Han kan blive ved og ved. De er så måske sportsligt på andre måder foran ham. Men på det punkt er han helt i top.«

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Vis mere

Fodboldjournalist Troels Henriksen er også imponeret over Eriksen, som vendte tilbage til landsholdet i 4-2-nederlaget til Holland for første gang siden sit hjertestop i EM-kampen mod Finland i juni sidste år.

»Jeg havde ikke troet, at det ville gå så stærkt med at få ham op i gear,« siger Troels Henriksen, som fremhæver Eriksen-målet, som blev banket ind kun to minutter efter, han havde betrådt græsset på Johan Cruijff Arena:

»Det var ikke slutningen på en historie, men næste kapitel, der blev skrevet. Det er sådan et øjeblik, man vil huske i mange år, som man oplever hvert femte eller tiende år,« siger Troels Henriksen.

»Det må være sindssygt at have den følelse at gøre comeback efter sådan en episode og med sig selv nu vide, at man er god nok til at være med – uden at få noget forærende. Og at man har en fremtid i fodbolden og på landsholdet i potentielt mange år endnu, hvis han kan holde sig skadefri,« siger fodboldscout Erik Larsen.

Ingen af de to 'Fodbold FM'-paneldeltagere er i tvivl om, at den 30-årige fynske fodboldstjerne er kommet tilbage på landsholdet for at blive – og at han bliver en bærende spiller og gevinst for landstræner Kasper Hjulmand frem mod og under VM i Qatar.

»Han er en spiller, der gør Danmark bedre. Landsholdet er afhængigt af, at de bedste er klar. Han løfter de andre,« siger Erik Larsen.