Hvordan får Ståle Solbakken stoppet FCK-blødningen?

FC Københavns krise-tilstand, som synes at være mere eller mindre permanent, var til debat i denne uges udgave af Fodbold FM.

»Vi har fået manifesteret, at det er en længerevarende krise, FCK er inde i. Det er svært som hold at komme ud af. De spillere, de råder over, har noget efterslæb og er ikke kommet i ordentlig form. Flere profiler virker tunge, og der er ikke meget fart på holdet. Hvornår er det sidst sket, at et FCK-hold har smidt en to-målsføring mod et oprykkerhold,« spørger Ken Ilsø med henvisning til det faktum, at FCK kun har fået et enkelt point i den nye sæsons tre kampe.

Senest smed holdet søndag aften en 2-0-føring væk mod Vejle i en kamp, som endte 2-2. Dermed fortsætter Ståle Solbakkens mandskab den usædvanligt svingende stime og hakkende form, som har præget holdet i hele 2020.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Det var totalt misvisende, at de førte 2-0. De var oppe imod en bedre modstander i hele kampen. Det var en af de dårligste FCK-præstationer i lang tid – og der har været flere at vælge imellem. Der var flere spillere, der leverede på et niveau, som ikke var FCK værdigt. De andre hold har luret, at man kan presse FCK højt på banen,« siger spilekspert og sportschef Steffen Dam.

Han udgjorde sammen med de to tidligere professionelle fodboldpillere Ken Ilsø og Sandro Spasojevic panelet i Fodbold FM. Sidstnævnte er ikke imponeret over københavnerne, som kæmpe om at holde trit med især de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

»Vejle tør spille og angribe. Det overrasker FCK, som laver mange individuelle fejl. I tidligere sæsoner ville FCK – selv efter en dårlig præstation – have vundet en kamp som denne med 2-1. Men de kan ikke finde ud af at lukke af længere.«

'Fodbold FM' er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært er Steffen Gronemann. Følg 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.