Viktor Fischer stjal showet i det storslåede drama, som udspillede sig mellem AGF og FC København søndag aften, med underholdning i Hollywood-klassen.

Lige til en Oscar, mente mange kritikere, efter at Fischer var involveret i flere episoder, hvor han røg i græsset og ømmede sig længe. For smed han sig i græsset for let for at trække tiden i kampen, som endte med en vigtig 2-1-sejr til FCK?

Panelet i denne uges udgave af 'Fodbold FM' forstår kritikkernes vrede over den kontroversielle FCK-stjerne, men samtidig hylder de Fischer, som skaber underholdning til ligaen, eksempelvis i det opsigtsvækkende interview efter kampen, hvor han sendte flere stikpiller afsted til AGFs fans og spillere og hans kritikere.

»Indimellem filmer han, men han bliver også savet over. Jeg bliver selv irriteret over at se Neymar, der ligger og hylder og skriger. Sådan er Fischer også lidt. Det bryder jeg mig ikke om. Men samtidig er han med til at sælge varen. Han er en gave for medierne. Og han er en klog fyr med ordet i sin magt, når han bagefter siger, at det var interessant at spille i Horsens, når nu det var i Aarhus. Det er verdensklasse. Og taktisk er det klogt nok at trække tiden,« siger Flemming Østergaard.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Den tidligere mangeårige FCK-boss udgjorde sammen med fodboldjournalist Morten Glinvad og branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank Peter Froulund panelet i B.T.s fodbolddebatprogram.

Også de havde, ligesom Flemming Østergaard, både ros og ris til Viktor Fischer.

»Det er en berigelse for Superligaen at have sådan en figur. Han minder meget om Gerard Pique fra FC Barcelona, når han hælder benzin på, når der er en gnist, hvor ni ud af ti fodboldspillere i stedet ville hælde vand på. Det kræver en stor selvtillid at bringe sig i en situation, hvor han gør sig endnu mere upopulær, end han var i forvejen. Det er det samme, Pique gør, når han lægger sig ud med Real Madrids fans. Det med at filme er ikke noget, der får mig op i det røde felt. Det er dommerens opgave at lægge tid til, når tiden bliver trukket,« siger Morten Glinvad.

»Der er nogle episoder mod AGF, hvor han går over stregen med at ligge og rode rundt på græsset. Men jeg tror, at han lever af at stå i stormens øje. Det er sådan, han får energi. Det er meget kalkuleret,« siger Peter Froulund.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Foruden Viktor Fischers iøjnefaldende optræden i Superliga-braget søndag aften var Jess Thorups første halve år i FCK samt storklubbernes europæiske superligas sammenbrud – og meget mere – til debat i 'Fodbold FM'.

'Fodbold FM' er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Vært er Steffen Gronemann. Følg Fodbold FM på Facebook og på Twitter.