Martin Jensen er gået fra at sælge landbrugsmaskiner til at stå bag miksepulten på de største festivaler verden over.

Nu skal han sidde side om side med Thomas Blachman og Oh Land, mens de dissekerer og sorterer i den store pøl af håbefulde deltagere, der godt vil være morgendagens 'X Factor'-stjerne. Men han kan ikke selv synge. Ikke engang tilnærmelsesvist. Han har heller aldrig trænet sin stemme.

Det rejser spørgsmålet: Hvordan skal han så træne sine deltagere i at ramme falsetten og undvige de falske toner?

»Jeg vil godt høre Blachman synge,« svarer han kortfattet, inden en larmende tavshed sænker sig som en dyne. Tre sekunder senere bryder han ud i en overdådig latter.

Martin Jensen har sin helt egen stil.
Martin Jensen har sin helt egen stil. Foto: Lasse Lagoni
Vis mere

»Jeg synes, at min musik svarer på det spørgsmål. Jeg tror ikke, at min musik ville have over 2,5 milliarder streams, hvis det var et problem. Man kan sidde og sige alt muligt pis, men se nu, hvad jeg har lavet, bedøm ud fra det, og hvis det var så skidt, så ville jeg ikke være en af de mest streamede danske artister nogensinde,« fortæller han.

Han har bestemt skullet høre for det. At han har en anderledes baggrund end de to meddommere.

Oh Land har erfaring med at ramme de rigtige toner fra sin helt egen solokarriere, mens Thomas Blachman i årtier har været med til at producere og skrive sange og nærmest er blevet en institution i sig selv i 'X Factor'-sammenhæng, hvor han nu for 14. gang skal træne, udvikle og udklække nye talenter.

Så da han bliver stillet det spørgsmål, som han har hørt utallige gange før – spørgsmålet, om hvad han kan tilbyde, som hans kolleger ikke kan – forsøger han heller ikke at oversælge sig selv:

»Jeg ved ikke, hvad jeg kommer til at tilbyde, fordi vi ikke er kommet ind i udfordringen endnu. Jeg har erfaring inden for musik, business og stage performance, men jeg har ikke prøvet 'X Factor' før. Det er det samme, som når man bliver spurgt til, om man består sin eksamen. Man ved det ikke. Jeg er her bare.«

Martin Jensen beskriver sine to meddommere som fantastiske. Thomas Blachman kalder han for 'sin reserveonkel, mens Oh Land bare er skideskøn.'
Martin Jensen beskriver sine to meddommere som fantastiske. Thomas Blachman kalder han for 'sin reserveonkel, mens Oh Land bare er skideskøn.' Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Han har i en håndfuld år cementeret sig som en global superstjerne, hvor han har fyret op under festen på både Wembley og verdens største elektroniske musikfestival, Tomorrowland. Han er vant til at have fart på. Men han er først for alvor blevet et bekendtskab hjemme i de danske stuer efter optrædener i diverse tv-programmer.

Og Martin Jensen er slet ikke bange for at træde ved siden af. Han oser af overskud, glæde, kulør og latter. Han er bare sig selv. Så hvis folk sætter spørgsmålstegn ved, om han har ekspertisen og profilen til at være dommer i 'X Factor', så svarer han bare igen.

»Vi lever i det mest negative, selvforstyrrende, jantelovs-lorteland i verden, hvor alle folk skal være negative, hvis nogen har succes,« siger han og understreger med et opfølgende og smittende grin, at det gerne må citeres.

»Der vender jeg den bare om og spørger, hvad lavede du selv i år? Man kan udplukke alle kommentarerne fra de store sociale medier, lorte-Facebook og Instagram, sætte sig ned og være ked af det. Men så vidt jeg kan se, så har jeg en selvkørende karriere, og det har de her folk ikke.«

Martin Jensen har leveret et brag af en fest på scener verden over.
Martin Jensen har leveret et brag af en fest på scener verden over. Foto: Sarah Christine Nørgaard
Vis mere

Artisterne i musikbranchen har været i knæ på grund af coronapandemien. Festivaler, koncerter og turneer blev aldrig rigtig til noget i 2020, og for Martin Jensen betød det, at han ikke fik de forventede indtægter, som skulle bruges til at stable et nyt pladeselskab på benene. På trods af sin relativt spæde karriere har den 29-årige silkeborgenser allerede et brændende ønske om at udvikle nye talenter.

Så mens pladeselskabet måtte vente lidt endnu, kom telefonopkaldet fra TV 2 nærmest som en velsignelse. Det bliver et indirekte første spadestik til hans nye pladeselskab, da han nu kan prøve kræfter med udvikling og omfavnelse af nye talenter.

Det glæder ham. Og så håber han også, at han kan dele ud af selv samme begejstring for musikken til deltagerne såvel som danskerne:

»Musik er noget af det eneste, der kan glæde os i øjeblikket. Vi har et land, der lukker ned hver anden dag, så hvis jeg kan gøre folk glade med min musik, når de løber en tur, så har jeg fuldført min mission.«

X Factor bliver sendt på TV 2 fra 1. januar og hver fredag klokken 20 på TV 2.