Mathilde Byder, der er en del af Oh Lands gruppe Echo, har lidt ekstra nerver på, når gruppen fredag aften skal stå på scenen i X Factor liveshowet.

Der vil nemlig være en helt særlig gæst blandt publikum.

16-årige Mathilde Byders kæreste, Malthe Nielsen vil nemlig være blandt i studiet og se sin kæreste optræde live på den store scene for første gang.

»Jeg har lidt præstationsangst,« indrømmede Mathilde Byder, da hun sammen med resten af Echo-pigerne, Freja Assenholt, Tanne Balcell og Emma Funding onsdag var med i B.T.’s Facebook-live-studie.

Under besøget kunne seerne stille spørgsmål til Echo direkte på Facebook, og pludselig meldte Mathilde Byders kæreste på banen, hvilket fik den 16-årige X Factor-deltager til at tabe fatningen en smule og blive en anelse lyserød i kinderne.

Hun var dog ikke bleg for at fortælle lidt om sin nyfundne kærlighed, der ligesom Mathilde Byder selv er fra Bornholm.

»Vi har været kæreste i fire måneder og nogle dage. Jeg savner ham rigtig meget, for det er rigtig svært at være væk så lang tid, synes jeg. Men vi får også mulighed for at tage hjem i weekenderne,« siger Mathilde Byder.

Hendes kæreste benyttede også lejligheden til at foreslå pigerne at synge sangen Rewrite the stars af James Arthur i et kommende liveshow. Og det var der nok en helt særlig grund til.

Tanne Balcell, Freja Assenholt, Mathilde Byder og Emma Funding er tilsammen Echo.
Tanne Balcell, Freja Assenholt, Mathilde Byder og Emma Funding er tilsammen Echo. Foto: DR
Vis mere

»Det er sådan en sang, vi har, som vi godt kan lide at høre. Det er vores sang,« grinede Mathilde Byder.

»Han er også rigtig musikalsk, han ved det bare ikke selv. Han fokuserer meget på fodbold, så jeg tror ikke lige, det er musikken han går efter. Den kan vi da godt synge, ikke piger?« tilføjede den unge X Factor-deltager.

Som den eneste af medlemmerne af Echo nåede Mathilde Byder til Five Chair Challenge, hvor hun dog blev valgt fra af Ankerstjerne, der har de unge solister. Siden valgte Oh Land dog at kontakte Mathilde Byder igen og bruge hende i pigegruppen, der siden selv valgte navnet Echo.

Gruppen Echo er sammen med Maria og Bea de to grupper, der er tilbage i X Factor, efter Rolf og Kanylerne i sidste uge måtte forlade programmet.