Ugen går på hæld, og hvis du har tænkt dig at tilbringe tiden foran fladskærmen, kommer B.T. med tre anbefalinger til aktuelle serier her.

I denne uge er der krimi-, drama- og dokumentarserier på menuen, som du bør give en chance.

1. Sharp Objects (HBO Nordic)

En teenagepige er dræbt, og en anden er forsvundet i den lille flække Wind Gap i USA. Journalisten Camille Preaker bliver sendt til sin hjemby for at opklare det.

Ved første øjekast virker den spritnye 'Sharp Objects' til at være en rendyrket krimiserie, men den udvikler sig mere til at omhandle hovedpersonens barndomstraumer og mildest talt dysfunktionelle familie. Den er i sig selv et mysterium, der bliver oprullet i løbet af miniseriens otte afsnit.

Derfor skal du se den:

Du skal se 'Sharp Objects', hvis du godt kan lide psykologiske dramaer. Amy Adams gør det fremragende som den dybt alkoholiserede og selvskadende journalist Camille Preaker, hvis gensyn med sin hjemby er alt andet end lykkeligt.

'Sharp Objects' er en af de serier, der kræver, at man er opmærksom - hele tiden. Så læg telefonen væk og nyd det. Den kan til tider være langtrukken, men afslutningen er det hele værd.

2. Better Call Saul (Netflix)

I 2008 tog tv-serien 'Breaking Bad' verdenen med storm, og fortællingen om, hvordan Walter White gik fra folkeskolelærer til hårdkogt narkobaron, endte med at vinde adskillige priser.

På sin vej hyrer han den pragmatiske advokat Saul Goodman til at hjælpe sig med sine juridiske kvaler. Selvsamme karakter, der er spillet Bob Odenkirk, fik i 2015 sin egen spin-offserie 'Better Call Saul'.

Det er en oprindelseshistorie, der på mange måder minder om 'Breaking Bad'. Her ser man, hvordan Jimmi McGill udvikler sig fraat være en håbefuld advokat til at blive den Saul Goodman, vi alle kender og elsker fra 'Breaking Bad'.

I løbet af seriens forløb møder man flere kendte ansigter fra 'Breaking Bad'-universet' heriblandt den pensionerede politimand Mike, der bistår hovedpersonen med sine kriminelle aktiviteter.

Derfor skal du se den:

Hvis du er vild med 'Breaking Bad', bliver du vild med Bette. Seriens fjerde sæson har netop haft premiere i august, så du kan stadig nå at komme med på vognen. Men du skal have set 'Breaking Bad' for at få mest muligt ud af den. Man skal dog ikke forvente en kopi af 'Breaking Bad', men fans vil elske den.

3. Last Chance U (Netflix)

I en helt anden boldgade har vi 'Last Chance U'. Det er en dokumentarserie, hvor man følger et junior college-footballhold i Mississippi i USA og den noget temperamentsfulde træner Buddy Stephens.

De unge spillere kan oftest ikke meget andet end at spille amerikansk fodbold. Størstedelen er af forskellige årsager kommet i uføre - som regel har der været stoffer, vold eller lignende involveret.

Derfor er de endt på East Mississippi Community College, hvor de håber på at imponere så meget på banen, at de i sidste ende kan blive professionelle atleter.

Men det er ikke umiddelbart så let at færdiggøre en uddannelse, når man hellere vil dyrke sin sport. Det er dog deres sidste chance.

Derfor skal du se den:

Last Chance U giver et unikt indblik i ungdomssport i USA, og man møder en række skæve, sjove og fascinerende personligheder. Det er en dokumentar, men de forstår at skrue op for dramaet. Seriens tredje sæson har netop haft premiere, her følger man dog en anden gruppe elever på en anden skole. Men dramaet og fascinationen er intakt.